Aktywne Wpisy

jmuhha +6
Nowa realizacja
źródło: 1000029335
Pobierz
Mannek +28
#lekarz100k #lekarz #konowalposting
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,

#druk3d
I zanim się rozpęta burza o IPA:
https://help.prusa3d.com/article/first-layer-issues_1804
nie chcesz wydawać hajsu - woda z mydłem też będzie git. Ja kupiłem i czasem psikam jak mi się nie chce iść porządnie umyć
BTW dosłownie wczoraj widziałem pl film na ten temat, za dużo już tych kanałów subskrybuję xD