Wpis z mikrobloga

od czasu TEGO wpisu z około tygodnia temu CCC zrobiło +15%, a shorty nie zaczęły nawet schodzić pozycji (schodzenie z pozycji będzie paliwem rakietowym do wzrostów, bo żeby coś oddać, trzeba to najpierw mieć lub odkupić).

co Mircy sądzą, będzie squirt czy nie będzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
aż żałuję, że przez plany życiowe mam tylko resztkowe ilości tego papiera i zero możliwości wejść grubiej, bo zaraz trzeba będzie kłaść kasę u notariusza

Ogółem short pozycje 9,13 mln wzrost z 9,09 mln

CTB wzrost do 12,53%

UTIL 95,03 %

zwrócone 3.044 szt

pożyczone 55.765 szt

#gielda #ccc
affairz - od czasu TEGO wpisu z około tygodnia temu CCC zrobiło +15%, a shorty nie za...

źródło: ccc

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nflsteelers: w takie predykcje się nie bawię, ale gdyby fundom szortującym zrobiło się gorąco i zaczęli odkupywać na wyścigi nie będziemy mieć dziennie +kilka procent, a dwucyfrowe wzrosty, bo nieumiejętne rozpędzenie kuli śnieżnej dołączy do gry cały ruch spekulantów i osób grających na papierach, które mają momentum
  • Odpowiedz
@affairz: wg tego dzbana co rozkrecił temat Ortexa, szort squirt na JSW powinien się odbyć 2lata temu - wtedy ogłosił, że skończyły sie akcje do pożyczania i pożyczają te od drobnych akcjonariuszy i żeby blokowac po 100zł
- żadna małpa nie sprawdziła czy jest to prawnie dozwolone u brokera u ktorego maja akcje. może jakieś krzaki tak robią, ale pewnie tam jest promil akcji
  • Odpowiedz
Będzie, pytanie tylko jak wysoki. Wydaje mi się, że 165-180zł to jest bezpieczne minimum do końca stycznia IMO.

Natomiast jest też opcja atomowa, że to wystrzeli powyżej 200zł jak weźmiemy pod uwagę, że pożyczona jest wartość obrotu z trzech tygodni, a do tego mają ogłaszać skup i dywidendę na walnym.

Drugi Gamestop to to nie będzie, ale nie zdziwi mnie jak zobaczymy 300zł, a nawet więcej.
  • Odpowiedz
@affairz: myślę że nie będzie zgody na skup na tych poziomach. Do decyzji będzie ubieranie pod wizję squeeza a potem kolejny zjazd i 30% dla Marshalla ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@takoii: jeden podmiot chce zniesienia minimalnej kwoty skupu i traktowanie wszystkich równo (a co to znaczy?)
jak będzie wezwanie po 200zł i redukcja 99% to duży wyjdzie na tym najlepiej, ale każdy bedzie mogl sprzedac jakaś część po 200zl :D
  • Odpowiedz