Wpis z mikrobloga

@morgon: skansen w Sierpcu piękne miejsce i polecam każdemu kto nie był. Sam urodziłem się w Sierpcu a wychowałem we wsi obok i zawsze z sentymentem wracam do skansenu i okolic
  • Odpowiedz
@morgon: Jestem z Górnego Śląska i wszystkie w okolicy już znam, w Chorzowie, Pszczynie i Opolu byłam, a do tego w Lublinie, Wolsztynie, Sieradzu i Toruniu. Jak znasz jakieś fajne w dowolnym miejscu w Polsce, to możesz polecić, najlepiej, żeby była możliwość wchodzenia do izb, na razie spotkałam się z tym tylko w Wolsztynie, a i tak to trochę ograniczyli.
  • Odpowiedz
  • 2
@choochoomotherfucker: Mogę polecić w Radomiu, Dziekanowicach (i tutaj przy okazji Ostrów Lednicki oraz Muzeum Pierwszych Piastów) oraz Sanoku, Tokarni (koło Kielc więc trochę bliżej). Ponadto wart uwagi jest też ten we Wdzydzach Kiszewskich (ten już dalej bo prawie Pomorze) oraz w Nowogrodzie koło Łomży (malutki ale przepięknie położony na wzgórzach i chyba niezbyt oblegany), również na Podlasiu warto odwiedzić Ciechanowiec ( tam trzeba na zwiedzanie z przewodnikiem poświęcić 3 godziny)
  • Odpowiedz