Wpis z mikrobloga

• 2
Racja banalność życia jest przytłaczająca. Ale niektórzy nie mają nawet czasu się nad tym zastanawiać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Życie zwykłego przeciętnego człowieka tak właśnie wygląda. A moment, w którym sobie to uświadamiasz, to właśnie dorosłość

Jeśli chcesz kontynuować życie, to możesz albo zacisnąć zęby; albo ratować się copem, że inni mają gorzej; albo żyć nadzieją, że kiedyś ci się poszczęści
  • Odpowiedz
@Hellicon: Dlatego w Polsce nigdy nie będzie legalnej, bezbolesnej eutanazji, bo liczba ludności spadłaby w zadzwiająco szybkim tempie. A na taką utratę niewolników rządzący nie mogą sobie pozwolić
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sporo ludzi to debile. Debile nie są zdolni do przemyśleń na temat swojej egzytencji.Czasem się zastanawiam czy nie czyni ich to szczęśliwszymi.
Ja jestem głupi,ale niestety bezsens życia często mnie dobija. A wcale nie mam źle - zarabiam sporo,partnerka fajna,dziecko jest. Stać mnie w zasadzie na co chcę...

Jak masz jakąś tam rutynę + znajdziesz jakiś cel i się na nim skupiasz to łatwiej zapomnieć o tym bezsensie.
  • Odpowiedz
zy w takiej sytuacji należy sprowadzać nowe życie na tą planetę?

@galek:

Moim zdaniem nie, ale to tylko moje zdanie. Poza tym, jak dla mnie, to rozważania czysto teoretyczne, bo sam osobiście nigdy nie stanę przed tym
  • Odpowiedz
@Elev: Ja wiem, jedynym celem naszej egzystencji jest rozmnożyć się, przekazać geny i zdechnąć. Natura. Cała reszta, to tylko otoczka, zbieranie zasobów i taniec godowy. A sprawę najbardziej komplikuje nasze świadomość
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
intuicyjny-myśliciel-76: nie wiesz, czy ludzie żyją w spokoju, większość jednak ma problemy, tylko o nich się nie mówi, ponieważ panuje kult sukcesu, pogoń za pieniędzmi, a może część z nich znajduje sens życia i satysfakcję właśnie w takich małych rzeczach jak sprzątanie itp., a może sensem życia jest właśnie ta podróż i jego doświadczanie, przeżywanie różnych chwil- większość z nich nie posiada jednak wielkiego patosu,
gdyby się zanurzać ciągle w myślach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak wygląda dorosłość dla wielu ludzi. Zderzenie z prozą życia, z codziennymi problemami, szybko weryfikuje każdy idealizm. Oczywiście nie krytykuję tutaj idealistów, wręcz podziwiam tych, których potrafią trwać przy swoim. Ale piramida potrzeb jest okrutna
  • Odpowiedz