@TypowyDaltonista: jest hindiflacja z tego co wiem, generalnie Hindusi zarabiają nie tak źle jak się pisze, info z pierwszej ręki. Patrząc na wykopków z którymi pisałem + jacyś znajomi to granice tylko 30/40% a u nich te pieniądze wiadomo jak wyglądają :)
@chaddeveloper no nie wiem czy taka mała, bo to jednak jest spora część, zarabiając te powiedzmy 10k to z Twoich wyliczeń hindus dostanie 6-7k, a różnicy w kosztach pracodawcy pewnie będzie przynajmniej 3k plus różnica w gołej wypłacie
@TypowyDaltonista: ale wiesz, że w takich Indiach są zupełnie inne ceny? Przykładowo kolega programista z Polski(Warszawa) za wynajem wydaje 3500/4000 jakieś 1000 dolców liczmy, kolega w Pune daje za jakiś spoko europejski standard z 300/400 USD, jedzenie w Indiach? Grosze, to samo z resztą codziennych wydatków.
@BlackpillMonster: Estonia - kraina startupów. A u nas rząd i urzędasy pragną upupić każdego wanna be przedsiębiorcę bo złodziej i wyzyskiwacz... Tak się nie buduje potęgi państwa.
źródło: agbh2z
PobierzW Polsce ludzie są dumni z januszy ktorzy ich j.bia na kasie, a do tego jeszcze ich bronią xD
U nas szczyt inwestycji to w betonowe złoto, a tam w nowoczesne technologie które dają dużo kasy.
@Krzysztof53647: Estonia jest dużo bardziej wolnorynkowa i liberalna gospodarczo niż Polska xd