Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W XY Z +111

The Life of Chuck - Życie Chuka

Reżyseria: Mike Flanagan
IMDb: 7.3/10
https://www.imdb.com/title/tt12908150/
dramat, suspens, fantasy, s-f

Film zaczyna się jak wiele innych filmów katastroficznych, kiedy to w zwykłym miasteczku, zwykły nauczyciel podczas lekcji dowiaduje się od uczniów, że zapadło się pod wodę pół Kalifornii. Chwilę później znika internet a to tylko początek dziwnych zdarzeń z którymi coś wspólnego ma niejaki Charles Krantz.

Chyba najbardziej niedoceniony film roku. Nie wiem czy to wynika z tego, że amerykańska premiera była w 2024 a Europa dostała go na wakacje 2025, ale trochę mnie to boli, że nie występuje w żadnym zestawieniu najlepszych filmów 2025. To chociaż u mnie na liście niech to będzie numer jeden w roku 2025!
Im mniej o nim wiecie tym lepiej a wystarczy wiedzieć, że jest na podstawie opowiadania Stephena Kinga. Że ma gwiazdorską obsadę i że jest to nietuzinkowy film na miarę Benjamina Buttona. I mimo że nie jest to horror, to jedna scena wystraszyła mnie lepiej niż większość horrorów tego roku. Widział ktoś?
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: life-of-chuck-blu-ray

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: a mi się podobał, różowej tak samo. Ciekawy, chociaż na początku nie bardzo wiadomo o co chodzi. Klimat lekko kojarzył mi się z Sekretnymi życiem Waltera Mitry, który to film uwielbiam. Muszę sobie przypomnieć opowiadanie Kinga na podstawie którego ten film powstał bo czytałem je niedługo po premierze książki, ale kompletnie go nie pamiętam.
  • Odpowiedz