Aktywne Wpisy

serio_serio +11
zabawa. jaki tytuł (nie treść) książki albo filmu najlepiej Cię opisuje? u mnie wiadomo, "rozważna i romantyczna"
tylko nie ściemniać nic a nic
tylko nie ściemniać nic a nic

Fala_Magnezu +33
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

The Life of Chuck - Życie Chuka
Reżyseria: Mike Flanagan
IMDb: 7.3/10
https://www.imdb.com/title/tt12908150/
dramat, suspens, fantasy, s-f
Film zaczyna się jak wiele innych filmów katastroficznych, kiedy to w zwykłym miasteczku, zwykły nauczyciel podczas lekcji dowiaduje się od uczniów, że zapadło się pod wodę pół Kalifornii. Chwilę później znika internet a to tylko początek dziwnych zdarzeń z którymi coś wspólnego ma niejaki Charles Krantz.
Chyba najbardziej niedoceniony film roku. Nie wiem czy to wynika z tego, że amerykańska premiera była w 2024 a Europa dostała go na wakacje 2025, ale trochę mnie to boli, że nie występuje w żadnym zestawieniu najlepszych filmów 2025. To chociaż u mnie na liście niech to będzie numer jeden w roku 2025!
Im mniej o nim wiecie tym lepiej a wystarczy wiedzieć, że jest na podstawie opowiadania Stephena Kinga. Że ma gwiazdorską obsadę i że jest to nietuzinkowy film na miarę Benjamina Buttona. I mimo że nie jest to horror, to jedna scena wystraszyła mnie lepiej niż większość horrorów tego roku. Widział ktoś?
źródło: life-of-chuck-blu-ray
Pobierz