Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ludzie których jedynym "sukcesem" jest urodzenie się w większym mieście muszą się jakoś dowartościować.

@Kiedys_Mialem_Fejm: w sumie bawi mnie to uczucie wyższości robotnika na 50 metrach kwadratowych bez skrawka trawnika nad chłopem z domem 200 metrowym, zabudowaniami gospodarskimi i połaciami ziemi na których hoduje/uprawia żywność wszelkiego rodzaju bez której prol z miasta umrze z głodu XD
  • Odpowiedz
@Cinoski: ludzie wychowani w mieście to życiowe niedorajdy a Ci wychowani na wsi to alkoholicy- taka jest moja prawda życiowa. Ja jestem z małego miasteczka więc jestem niedorajdą alkoholikiem
  • Odpowiedz
  • 6
@donatien-de-sade: Jakakolwiek by nie byla propaganda to jednak ludzie ze wsi mają "swoje". Przestańmy romantyzować. Ktokolwiek spędził na wsi dłużej niż 2 tygodnie wakacji ten np nie bylby zdziwiony takim cyrkiem jak np Zbrodnia Połaniecka
  • Odpowiedz
że niby na wsi ludzie niszczą czy o co chodzi z tą wsią? Kompleksy czy poczucie wyższości?

@donatien-de-sade: Tak, każdy przyjezdny wieśniak z trzyliterową rejestracją na moim osiedlu musiał być uczony podstawowych zasad życia w zbiorowości miejskiej - bo takie koncepty jak niesprzątanie po psie, palenie szlugów na klatce schodowej, wyrywanie na siłę klamki od drzwi wejściowych, wystawianie śmieci i mebli na klatce schodowej, parkowanie na trawniku, smażenie cebuli o
  • Odpowiedz
w sumie bawi mnie to uczucie wyższości robotnika na 50 metrach kwadratowych bez skrawka trawnika nad chłopem z domem 200 metrowym

@donatien-de-sade:
Dlatego od zawsze mówię, że wieś powinna płacić ZUS 2500 zł zamiast 170 zł, powinno też zabrac się dofinasowanie (bezzwritne) 300 000 zł na sprzęt i mieć w dupie ich prostesty.
W dodatku ty piszesz, ze mają średnio po 200 m2 i śmieją sie z miasta :)
I
  • Odpowiedz
i mieć w dupie ich prostesty.

@text: powodzenia jak przestaną produkować:) a jeśli myślisz, że sobie sprowadzisz zza granicy płody i mięso w takiej ilości jaką oni dostarczają to powodzenia jeszcze bardziej:)
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: Skoro ci nie zależy to przestań się mazać. Ja nie jestem mieszczuchem, uwielbiam przebywać na swojej wiejskiej daczy i mieszkałem na wsi przez kilka lat. Niechęć do wieśnisków wynika z mojej znajomości wsi, a nie z poczucia wyższości.
  • Odpowiedz
przestań utożsamiać wieś z jakimiś podlaskimi dziurami

@donatien-de-sade: W kółko czytam na tym portalu kompleksach ludzi z całej Polski na punkcie Warszawy.
Stolica to dziecko do bicia, można obrażać w kółko.
Jak ktoś napisze coś o wsi, to hola, hola! Tak nie wolno.
W kolejnym poście pogardliwie wypowiadasz się o innej wsi niż twoja.
Podlaskie dziury nagle są gorsze? XD
  • Odpowiedz
W kółko czytam na tym portalu kompleksach ludzi z całej Polski na punkcie Warszawy.

@Krim_Prim: Warszawa tu jedno z niewielu miast w których nigdy nie byłem i nie chcę nigdy być. Tak samo jak w USA. Nie wiem jak można mieć kompleksy na temat tego miejsca XD
  • Odpowiedz