Wpis z mikrobloga

Chłop chciał sobie w kółko kulturalnie pojeździć po torze a musiał się ścigać w jakichś mistrzostwach Zandvoort ¯\(ツ)/¯

Fajnie się jeździ po torach F1, znanych z TV, można się wczuwać :D

W jednej sesji uciekałem przez Subaru Imprezą GT której kierownik był szybszy ale było dużo "maruderów" do wyprzedzania a ciężko tam wyprzedzać i co kółko z 4 czy 5 udawało mi się przed wyjściem na prostą mieć na tyle dystans tak, ze nie był on mnie w stanie wyprzedzić, mimo tego, że był sporo szybszy. Taka trochę analogia do DRS :D Mieć ten odpowiedni dystans i była pewność, że nie doścignie mimo zbliżania się w lusterku. Jak już w końcu między nami nie było żadnego auta co by go przyhamowywało no to hop-siup mnie wyprzedził, bez szans.

#f1 #motoryzacja
SpalaczBenzyny - Chłop chciał sobie w kółko kulturalnie pojeździć po torze a musiał s...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@bidzej: nie trzeba od razu pałować, przecież można sobie pojeździć w kółko kulturalnie po torze... a nie ,czekaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak paczając po innych to Mustangami trzeba sporo wyjeżdżenia i trzymania koni i fantazji na wodzy ;)
  • Odpowiedz
  • 0
tak paczając po innych to Mustangami trzeba sporo wyjeżdżenia i trzymania koni i fantazji na wodzy ;)

@SpalaczBenzyny: a no właśnie. Póki co koniem próbuje ganiać po tych samych serpentynach w okolicy co Nissanem i jeszcze zdecydowanie zbyt często to jest walka o życie - na Zaandvoort czy Nürburgring jeszcze za wcześnie xD
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: jakoś mi umknęło, że tu mamy mirasa co takie fajne rzeczy robi (ʘʘ) weź no napisz jakbyś mógł jak to wychodzi kosztowo na sezon, co to za ścigańsko, od kiedy taka zajawka no i ostatnie, oczywiście, skund piniunszki na to XD
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: to nie było takie zorganizowane ściganie tylko tak się "ułożyło" w sesji, że trafili wszyscy na siebie i zaczęli jechać razem tak się ścigając w danym momencie,

to taki track day, free driving, itd.. na torze, gdzie można wjechać własnym, też zupełnie zwykłym samochodem,
w zasadzie każdy tor organizuje takie imprezy, jedne tory często, inne rzadko,

np. w tym roku to jakiś mu dużo tej jazdy wyszło bo byłem tutaj na Zadnvoort,
  • Odpowiedz