Wpis z mikrobloga

@wszystkogra:
1. kuj wie, część uwierzyła w tłumaczenia, część ma świadomość "jakości" omody, w której odpadały tylne koła ze względu na zbyt oszczędne spawy wózka zawieszenia tylnego
2. w azji to albo sedan w longu albo crossover/suv, więc mądre chińskie głowy na europę wymyśliły pchać tylko te drugie, z resztą one u nas sprzedają się najlepiej obecnie
  • Odpowiedz
@wszystkogra: sam jestem ciekaw gdzie leży prawda. Ciężko o rzetelne informacje, sporo negatywnych opinii jest od razu zakrzykiwanych lub usuwanych.
Przykładowo omoda 9 - Niedawno ktoś wrzucał, że siła hamowania jest dramatycznie słaba, poniżej wymogów (przepisów), jednak też nie wiadomo czy to ustawiony test nie był, lub po prostu źle wykonany.
Moim zdaniem na pewno problemy są, tylko ciężko określić skalę i przyczyny.
Na pewno kuleje kontrola jakości, bo wychodzą
  • Odpowiedz
@wszystkogra: Omoda to wytłumaczyła, że jest jak trzeba. Ale czy tak być powinno to nie wiem.

W skrócie kierownicy nie da się wyrwać ale da się ją wepchnąć. I wtedy możesz ja sobie wyjąć.

Ogółem kierownice mają zabezpiecznie przy zderzeniu aby zapadały się do środka deski żeby cię nie zmasakrować. W omodzie zrobili to tak, że przy dużej sile kierownica wyskakuje ze śrub wgłąb
SzubiDubiDu - @wszystkogra: Omoda to wytłumaczyła, że jest jak trzeba. Ale czy tak by...
  • Odpowiedz