Aktywne Wpisy
sruba_m3 +38
Eh, myślałem że ta cała kobieta nieidealna jest niejako równowagą dla głupoty mentora, ale widać sprany łeb przez social media i wrzucanie zdjęć noworodka motzno xD są siebie warci
ale z drugiej strony mogłem się spodziewać, kto o zdrowych zmysłach udostępnia mentorowi swoje drogi rodne
#sebcel
ale z drugiej strony mogłem się spodziewać, kto o zdrowych zmysłach udostępnia mentorowi swoje drogi rodne
#sebcel
źródło: image
Pobierz
jestembutem +4
Czy są tu jacyś ludzie 35+?
#kiciochpyta
#kiciochpyta

źródło: obraz
Pobierzhttps://cdaction.pl/newsy/wiemy-ile-kosztowalo-clair-obscur-expedition-33-jedna-z-najglosniejszych-produkcji-tego-roku-powstala-za-stosunkowo-niewielkie-pieniadze/
Wychodzi w przeliczeniu na jednego pracownika 40 tysięcy euro/dolarów ROCZNIE, bo devtime to było 6 lat. Znam Polaków programistów, którzy rocznie więcej zarabiają niż to.
Mieli duzego wydawce i budzet wykraczajacy poza indie. Nie ma zadnego argumentu, by E33 bylo indie i ta decyzja to kompromitacja TGA.
Przeciez na podstawie tych kryteriow blizzard tez jest indie.
No to 40 osób (tyle co pisałem) czy jednak setki podwykonawców? Bo uprawiasz teraz tzw. goalposting i mam wrażenie, że p--------z, żeby p-------ć.
P.S: Twój argument o Wiedźminie 2 jest ułomny, bo w trakcie jego dewelopingu CD Projekt RED był już od kilkunastu lat czołowym polskim wydawcą, miał sieć dystrubycjną gier innych studiów (np. seria eXtra Klasyka, Platynowa Kolekcja) i nie wiem
"Clair Obscur: Expedition 33 was made by a core team of around 30 developers at Sandfall Interactive, but the total number of contributors, including contractors for
Tak jak ktoś napisał w innym wątku. E33 mogłoby wygrać w kategorii multiplayer i miałoby to tyle samo sensu.
Pisze juz o tym trzeci raz, ale juz widze czemu sadzisz, ze e33 to indie xD
Mają publishera, który wydawał i fundował grę. Jest to przeciwienstwo indie.
Indie = self publish (+ stosunkowo mala firma, no bo wtedy activision byloby indie).
W sensie wg ciebie kazda gra jest indie, chyba ze mnie oswiecisz czym sie e33 rozni xD