Wpis z mikrobloga

@o__0: PKiN jest fajny, Wawel to g---o, który dodatkowo blokuje budowę wieżowców w krk, bo w tym śmiesznym mieście panuje niepisana zasada że nic wyższego od Wawelu nie może budować (bo będzie zasłaniać ten g---o zameczek)

P.S. Temat zburzenia pkin to prawicowa obietnica wyborcza od 30 lat. To się nigdy nie wydarzy.
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: nie niepisana zasada a wpisanie starego miasta na listę UNESCO dzięki czemu Kraków ma masę benefitów. Brak wieżowców jest niewielkim poświęceniem. A wieżowce mogłyby być, jednak nie w centrum - a w stronę południowo-wschodniej miasta, gdzieś za Podgórzem, Prokocimiem od lat jest pomysł stworzenia takiej dzielnicy z wysoką zabudową, ale cały czas przekładany/odkładany w czasie.
  • Odpowiedz
@michalxd21: Cos jak LaDefense w Paryżu, fajne by było. Nie jestem z Krakowa, ale bardzo lubię. Co do Warszawki, znajdźcie mi rodowitego Warszawiaka, takiego od trzech pokoleń przynajmniej, to będzie zaprzeczenie stereotypu "warsiawiaka". Nie jestem także z Warszawy, ale akurat miałem szczęście i znam takich, którzy są od paru pokoleń. I mają smutek w oczach, co się wyrabia w tym mieście.
  • Odpowiedz
Po co więcej biurowców jeśli te które są stoją puste? Mogliśmy zacząć od gęstej zabudowy mieszkaniowej, bo obecnie już w okolicy Mogilskiej zaczyna się zabudowa domków co imo jest patologią bo to przecież prawie centrum miasta. Wiadomo, domy były tam od dawna i ciężko coś z tym teraz zrobić, ale fatalne planowanie niszczy potencjał tego miasta. Kraków powinien mieć 3 mln ludzi i ściągać wszystkich zdolnych ludzi z południa kraju, Ukrainy, a
  • Odpowiedz
@pan_bogus: tak, kraków ma fatalne planowanie. Też uważam że to miasto mogłoby być młodszym bratem Warszawy, ale nie ma do tego mentalu. Ludzie tutaj żyją jakimiś sentymentami, bujają w obłokach. Do tego turystyka czy historia.
  • Odpowiedz
Co do Warszawki, znajdźcie mi rodowitego Warszawiaka, takiego od trzech pokoleń przynajmniej, to będzie zaprzeczenie stereotypu "warsiawiaka

@Dzonyy1: ja, mój ojeciec, moja babcia i jej matka z ojcem. Nie jest to trakie trudne
  • Odpowiedz