Aktywne Wpisy

Jokohama +209
źródło: temp_file7465839565942672187
Pobierz
fornson23 +18
Według mnie każde dziecko powinno się zapoznać z religią i chodzić do kościoła. Ok, gdy podrośnie, może zostać wojującym ateistą, protestantem, memiarzem żółtego papieża, whatever. Ale nauki Chrystusa uczą etyki i to zostaje do końca życia. Według mnie Ewangelie są najlepszymi książkami uczącymi etyki i moralności człowieka, nawet jak to uznamy, że są pod płaszczykiem wiary (jak dzieci wierzą w Św. Mikołaja) #religia #dzieci #rodzicielstwo #
źródło: duchowosc-i-religia-rece-zlozone-do-modlitwy-na-swieta-biblie-w-koscielnym-pojeciu-wiary_1150-12945
Pobierz

Co robicie kiedy jesteście olewani przez bezpośredniego managera, z którym w teorii powinniście załatwiać kwestie takie jak podwyżka, a ten tylko odczytuje wiadomości, ale nie odpisuje.. ogólnie nie ma czasu, zarobiony jest. Robię 2 podejście żeby zwiększyć mi stawkę (jest w c--j pole do popisu bo wiem ile dostają za mnie od klienta), która od 4 lat jest taka sama. Zawołałem o jakieś 12% więcej co biorąc pod uwagę, że sam ZUS podskoczył przez te 4 lata o jakiegoś tysiaka, to bardziej jest to rewaloryzacja, a nie podwyżka. Generalnie chętnie zacząłbym się rozglądać za czymś nowym - najłatwiej byłoby się ogłosić na Linkedinie ale wtedy ryzykuję, że ludzie z obecnej pracy to zobaczą i mnie w--------ą na zbity pysk zanim znajdę coś nowego, wolałbym tego uniknąć. Z drugiej strony kiedy uderzę do kogoś nad managerem to wtedy robię sobie wrogów - tego też wolałbym uniknąć. Szukanie "po cichu" natomiast może być bardzo czasochłonne.
Co robisz kiedy od 4 lat nie dostałeś podwyżki, a manago Cię olewa?
Jak tak to wiesz jak tam wygląda kwestia podwyżek?
Jak mają nakaz od góry, że podwyżek nie ma, to ci będą gadać ockolwiek dlaczego nie mogą dać ci podwyżki.
Jak sytuacja rynkowa się zmieni to manager dostanie od HR info, dajemy podwyżki, żeby pracownicy nie uciekali to dostaniesz podwyżkę, a manager może nawet nie wiedzieć dla jakiego proju
@Dominias: niby jak mieliby to zobaczyć?
Nie ma czegoś takiego jak szukanie pracy głośno albo po cichu. Po prostu szukasz pracy i tyle, a po co miałbyś o tym mówić współpracownikom?
źródło: image
Pobierz