@uzytkownik_wykop_pl: Trochę bez sensie ta ankieta. Jesli budżet to nie problem a dajesz do wyboru tylko jeden model w wersjach to wiadomo że Pro>zwykły, a potem to już wybór wielkości. Jak lubisz większe to Pro Max jak mniejsze to zwykły Pro. I nie ma nad czym debatować
@uzytkownik_wykop_pl: to dalej wybieram jakiegoś pixela w promocji bo ceny p----------o i telefon za 2-3k nie różni się niczym sensownym od telefonu za 6k
@mlodyapollo: Masz rację i z------m ankiętę a bardziej chodziło mi o to który telefon jest poręczniejszy w życiu codziennym. Oglądałem na żywo i jeden i drugi model i pro max wydawał się trochę ciężki do obsługi, nawet jeśli mam wielkie dłonie a jeszcze dochodzi case.
@uzytkownik_wykop_pl: Akurat chciałem większy, więc mi pasuje, ale koniecznie do niego obudowę Spigena, pieprznął mi kilka razy o ziemię. Czy to płasko, czy rogiem walnęło, to telefon dalej w idealnym stanie. Najlepiej idź do jakiegoś Ispota, albo do innego elektronicznego i sprawdź czy Ci leży w łapie dobrze. Wziąłem MAXa kiedyś, bo miał najlepszy aparat z wybranych, a kiedyś amatorsko robiłem foty lustrzanką, to ten aparat chciałem mieć już lepszy.
@MisterMinister: przy pro maxie najbardziej irytowało mnie ze musze wykonać dosyć ryzykowny manewr ręką jesli chce sciagnac górnę belkę i nadal używac tylko jednej dłoni, wiec na razie chyba wybiorę pro który wydawał się poręczniejszy, dzięki :)
@uzytkownik_wykop_pl: No nie zawsze się da jedną ręką, tam są niby te tryby pod to, ale nie testowałem (tryb jednej ręki). Podkreślam że przy Iphone 13 pro a 13 pro max była przepaśc przy jakości aparatu, stąd mi tak zostało ;)
@uzytkownik_wykop_pl: ciężkie pytanie do podstaowegp używania zwykła 17 jeżeli chcesz się skupić na filmach lub zdjęciach i to w trybie zaawansowanym to PRO. Jak masz łapę jak koszykarz i chcesz się skupić na zdjęciach i filamach pól zawodowo to Max ;)
@dzester: dłoń mam całkiem duzą a max i tak sprawiał problemy, fotografem nie jestem i się tym nie interesuję, pro max zastanawiał mnie głównie z powodu ekranu i baterii
Jeśli budżet to nie problem, wybieram:
@MisterMinister nie jest za duży?
@niegwynebleid: tanio nie jest, ale mam za dużo rzeczy z appla zeby teraz brać androida