Aktywne Wpisy

sesa_sebix +39
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +68

Diptyque Eau Duelle EDT. Otwarcie jest przyprawowe i nieco ostre, z nutą różowego pieprzu oraz lekkim zielonym akcentem, może od herbaty. Dalej pojawia się balsamiczny i aromatyczny akord, z elemi i jałowcem. Jest również wyraźna wanilia, która uwydatnia się po kilkunastu minutach na pierwszym planie. Towarzyszy jej delikatne kadzidło i drzewna baza, fajnie balansując słodycz zapachu. Dalej jest już dosyć liniowo z gasnącymi powoli aromatycznymi nutami.
Głównymi elementami kompozycji jest wanilia, wraz z aromatycznym akordem i kadzidlano dymnym tłem. Łączy się to w bardzo udany i fajnie ułożony zapach o uniseksowym profilu. Niestety parametry nie należą do dobrych. Żywotność na skórze jest kilkugodzinna, lecz projekcja gaśnie bardzo szybko. Perfumy na zimniejszy sezon, najlepiej pasować będą według mnie na jesień. Mimo kiepskiej projekcji uważam, że pozycja warta przetestowania. Ocena końcowa 7/10
Zapach 8/10
Projekcja 3/10
Żywotność 5.5/10
Jakość/Cena 5.5/10
pozostałe recki
źródło: EauDuelle
Pobierz