Aktywne Wpisy
grav1 +546
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

alkoJezus +115
No to teraz się osrałem
Nie wiem co się o------o wczoraj około 19⁰⁰ i zaczynam się bać
Obudziłem się jakaś godzine temu i nie mogąc z powrotem zasnąć zacząłem bawić się telefonem. Wszedłem w WhatsAppa i okazało się że wczoraj, właśnie około 19⁰⁰ wysłałem sam do siebie bardzo dziwną wiadomość
Ostatnie co pamiętam z wczoraj to że zapuściłem podkast na YT koło godziny 17⁰⁰ i walnąłem się na wyrko i najpewniej zasnąłem
Obecnie
Nie wiem co się o------o wczoraj około 19⁰⁰ i zaczynam się bać
Obudziłem się jakaś godzine temu i nie mogąc z powrotem zasnąć zacząłem bawić się telefonem. Wszedłem w WhatsAppa i okazało się że wczoraj, właśnie około 19⁰⁰ wysłałem sam do siebie bardzo dziwną wiadomość
Ostatnie co pamiętam z wczoraj to że zapuściłem podkast na YT koło godziny 17⁰⁰ i walnąłem się na wyrko i najpewniej zasnąłem
Obecnie
źródło: temp_file8372626651587661528
Pobierz

Bezwarunkowy Dochód Podstawowy (BDP): Model, w którym każdy obywatel otrzymuje regularną kwotę pieniędzy od państwa, niezależnie od swojej sytuacji finansowej, zawodowej czy osobistej. Jest to forma polityki społecznej, za którą nie jest wymagane żadne świadczenie wzajemne.
Bezwarunkowy dochód podstawowy (BDP) w wysokości 1300 złotych miesięcznie dla każdego dorosłego obywatela kosztowałby rocznie około 480 miliardów złotych.
1300 złotych, to kwota, która miesięcznie w zupełności wystarczyłaby mi na pokrycie kosztów związanych ze spokojnym życiem ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
@Best_One: niestety musisz jeszcze doliczyć koszty leczenia tych wszystkich darmozjadów, czyli pomnóż to przez 3.
Dodatkowo taka polityka społeczna sprawiła by że wielu zrezygnowało by z pracy, a to by obniżyło wzrost gospodarczy i wpływy z podatków.
To jest niestety utopia, to jest niemożliwe do wykonania.