Wpis z mikrobloga

#simracing
Planuję zakup Fanatec CSL DD QR2 w podstawowej wersji. To będzie moja pierwsza kierownica, nie miałem wcześniej okazji pograć na DD.
Przechodziłem na padzie gry z serii WRC i Dirt, dobrze się przy tym bawiłem, ale wiadomo, trudno tu mówić o jakimkolwiek panowaniu nad autem.
Czytałem dużo o zestawie CSL i nabrałem wątpliwości co do jakości pedałów. Czy są tak koszmarne w odczuciach od początku, czy to kwestia bardziej zaawansowanych graczy.
Planuję ograć ACC i wspomniane wyżej WRC, Dirt i nowe AC Rally, czy powinienem od razu szukać nowych pedałów a te z bundla sprzedać?
Nie nastawiam się na sim racing (F1, iRacing itp), nie planuję budowy stanowiska.
Pozdrawiam
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy są tak koszmarne w odczuciach od początku, czy to kwestia bardziej zaawansowanych graczy.

@KokiX: Tak, imho są tragiczne. Piszę jako amator. Wymieniając sprężyny, albo dodając elastomery będzie lepiej. Oczywiście można nawet na podstawowej wersji robić dobre czasy, ale immersja jest mizerna. Ile one kosztują?

czy powinienem od razu szukać nowych pedałów a te z bundla sprzedać?

@KokiX: Kwestia czego oczekujesz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@panmimoskok zamówiłem ten zestaw: https://www.fanatec.com/eu/en/p/sim-racing-bundles/r2r_csl_dd_qr2_5nm_eu/csl-dd-qr2-ready2race-bundle-pc-5-nm-eu

Nie opłacało się kupować samej bazy. Na razie przystopowałbym z wydatkami.
Z tego co wywnioskowałem z różnych źródeł, pedał gazu z zestawu da się zmodyfikować sprężynami itp, ale hamulec musiałby być jednak z load cellem. Myślę czy nie warto dokupić pedał hamulca za 79€ i mieć temat rozwiązany.
  • Odpowiedz
ale hamulec musiałby być jednak z load cellem

@KokiX: Zakładałem, że to ma być z LC ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bez load cella to trochę słabo ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak już zamówiłeś to przetestujesz i będziesz wiedział, czy zmieniać ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
I kup to: https://simline.eu/pl/simnet-pedaly/simnet-sp-pro-2p

temat pedałów zamknięty na długo jak nie raz na zawsze

@M_Zientarski: @KokiX Dokładnie. Nic lepszego w takich pieniądzach nie kupisz. Chyba nawet, nic więcej już nie trzeba. Droższe sety to będzie kwestia osobistych upodobań, hypu, nadmiaru gotówki xd. Simnety to bardzo udana kopia heusinkveld ultimate. Dodatkowo możesz do nich założyć haptykę i cieszyć się np. ABSem( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KokiX: Simnety to inna liga jakościowa, Simruito to potem masz DIY, żeby to działało jak należy, Nie zawsze ale często. Sporo moich znajomych ma Simnety, super pedały za bardzo dobrą kwotę.

To z tą wtyczką do bujda na resorach. Boost kit ma więcej mocy, inaczej nie działa. To znaczy pokazuje, że jest 8 Nm, ale faktycznie nie ma.
  • Odpowiedz
https://www.pepper.pl/promocje/pedaly-simruito-3-sztuki-z-podstawa-load-cell-jak-simjack-1155132

@KokiX: Nie znam, ale jest dużo podobnych klonów. Tzw. chińczyk, który zniknie za chwilę z rynku. Oczywiście nie ma w tym nic złego, ale tego typu produkcje często zostawiają sporo do życzenia. Jeśli znasz kogoś kto to używa i jest zadowolony to kupuj śmiało. Simnety, są przetestowane przez wiele osób i nie pamiętam, żeby ktoś narzekał. Dodatkowo simnety mają damper na hamulcu, co imo daje lepszy feeling, głównie na
  • Odpowiedz