Wpis z mikrobloga

#uk #bekazlewactwa Nie chcę mi się wierzyć że wygrają.. Ale oby! Conservatives i Labour Party to dwie osie tego samego szaleństwa. Globalnego lewicowego dziadostwa. Tylko REFORM UK może cokolwiek zmienić w tym kraju. Ale i tak myślę że mimo tych sondaży to skończy się jak zwykle. W końcu UK to od wieków ostoja systemu dwupartyjnego. Ale ludzie widzą co się dzieje w tym kraju, jak stacza się na samo dno.Tylko nagła zmiana kursu może jeszcze powstrzymać ten proces. Ale i tak szanse są nikłe, scenariusz chyba już został rozpisany.
mamracjewieszotym - #uk #bekazlewactwa Nie chcę mi się wierzyć że wygrają.. Ale oby! ...

źródło: uk

Pobierz
mamracjewieszotym - #uk #bekazlewactwa Nie chcę mi się wierzyć że wygrają.. Ale oby! ...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mamracjewieszotym @mielonkazdzika

moze was ominęło, w oststnim tygodniu pojawiło sie story w mediach o tym jak to faraz nękałw szkole jedynego żymianskiego chłopca, a w uk ten co występuje przeciw tej grupie zazwyczaj dosc szybko wylatuje z zycia publicznego - więc, albo żymianie chcą sie porozumieć z farazem i upewnić ze nic gluoiego w stosunku do nich nie wymyśli jeśli dojdzie do władzy, albo faraz przestanie byc pokazywany w mediach lub
  • Odpowiedz
  • 0
@dreadingit: problem z Partią pracy jest to że czasach populizmu wybrali sobie najnudniejszy rząd jaki mogli i jakby jutro gospodarka wzrosła o 20%, spadły by rachunki za wszystko, a płace wrosły 2x to i tak by im spadło poparcie. Torysi to w ogóle ogarnęli że musza przeczekać pamięć wyborców i co najwyżej ci ambitni idą do reform. A samo Reform powoli zaczyna pokazywać jak wyglądają ich obietnice w zderzeniu z
  • Odpowiedz
@suluf

sorry, może się czepiam, może to naiwność, generalnie zgadzam się że niech torysi spróbują przeczekać, ponieważ dla nich jest szansa że w najblizszych wyborach spotka ich los lib-dems (mocna i dlugotrwala marginalizacja) - ale co to znaczy ambitny polityk torysow ktory zamiast pracowsc dla swojej partii idzie do populistów? Tzn myślący głównie o sobie i o swojej karierze, tak? A to nie jest tak że to też potencjalnie może być
  • Odpowiedz
  • 1
@dreadingit: chodzi mi o tych co chcą robić kariery tu i teraz i nie czekać aż ludzie zapomną jaki syf po sobie zostawili. Tam nawet na lidera się nikt nie wychyla teraz i wystawili ta wariatkę
  • Odpowiedz
@suluf

oportunisci, moze i dobrze bo wiążąc sie z farazem najprawdopodobniej zostana wypluci, jak carswell czy chocby johnson, w sumie dla kraju wyjdzie na dobre.

jenrick tez miesza zeby utrzymac sie w pamięci wyborców - ile on sie musi napracować żeby przebić sie do glownych wiadomości, to jest szokujace - dokladnie jak kiedys skonkludowala to kunsberg w rozmowie z pozostalymi kolegami z newscastu - konserwatyści beda sie musieli nauczyc ze nie
  • Odpowiedz