Wpis z mikrobloga

✨️ Zalety migracji na VPS od OVH
Wszystkim zawiedzionym podejściem #mydevil do obecnych wieloletnich klientów polecam migrację na #vps od #ovh. Będziecie musieli poświęcić kilka godzin na konfigurację ale w zamian dostajecie większa elastyczność i większą wydajność w praktycznie w tych samych pieniądzach.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No spoko, ale tak nie do końca...

Konfiguracja poczty jest trudna, naprawdę trudno zrobić to dobrze. Dlatego ludzie kupują hostingi.

Kilka godzin konfiguracji to tak raczej kilkanaście, żeby zrobić to dobrze. Dolicz monitoring, no i co jak jesteś na wakacjach i Ci strona nie działa albo system? Jeździsz z laptopem na wakacje? Dolicz czas na aktualizacje softu i śledzenie CVE. Dolicz drugiego VPS na backupy. Dolicz monitoring, w tym monitoring security
  • Odpowiedz
szukam alternatywy

@BreathDeath: podobnie u mnie choć u mnie przeważył argument ceny. Uciekam powoli z mydevil i testuje sobie teraz seohost, możesz popatrzeć bo mają promocje rok za 1zł na pakiet sh2. Jak nie masz dużo stron, to myślę, że na ten rok warto się skusić za 1zł :)
  • Odpowiedz
naprawdę trudno zrobić to dobrze.

@BreathDeath: Zwłaszcza jak wylosujesz IP który jest na każdej znanej blackliście i paru niszowych. A potem jeszcze okazuje się, że większość korespondencji jest prowadzona z Outlookiem/Hotmailem i wtedy jest impreza dopiero :P

Polecanie samodzielnej administracji serwerem ludziom z doświadczeniem jedynie na shared hostingu jest... no w sumie ok, mi pasuje, sporo zarabiam na takich pomysłach.
  • Odpowiedz
Konfiguracja poczty jest trudna, naprawdę trudno zrobić to dobrze. Dlatego ludzie kupują hostingi.

@BreathDeath: poczta fakt, to koszmar dla początkującego, ale można mieć usługę na pocztę i tyle.
Sam póki co olałem temat poczty. Nie warte zachodu o ile naprawdę nie potrzebujesz jakiejś mejlowej krowy.

Kilka godzin konfiguracji to tak raczej kilkanaście, żeby zrobić to dobrze. Dolicz monitoring, no i co jak jesteś na wakacjach i Ci strona nie działa albo system? Jeździsz
  • Odpowiedz
@GokuMK W OVH z tego co pamiętam to nie ma backupu w cenie. Mnie hosting zwalnia z brania laptopa na wakacje. Nie każdy ma aplikację co się psuje 2137 razy na sekundę. Ja używam wordpressa i tyle.

Mi chodzi o to, że VPS to nie jest bezobsługowa alternatywa dla hostingu.
  • Odpowiedz
W OVH z tego co pamiętam to nie ma backupu w cenie.

@BreathDeath: VPS ma w cenie. + za niewielką opłatą masz snapshoty.
Serwery dedykowane - "Bare metal" nie ma.

Mi chodzi o to, że VPS to nie jest bezobsługowa alternatywa
  • Odpowiedz
@GokuMK Ale na hostingu to mam admina, który mi patrzy na to czy się kończy. Ja nie piszę o apce tylko np. o logach.

Co jak nie wstanie?

Nie odniosłeś się do monitoringu. :)
Robiłem kiedys hosting, teraz tez hostuje troche na vps imo nie warto bo ani to tańsze jak chcesz dobrze zrobić ani bardziej stabilne. Samodzielnie postawiony i skonfigurowany vps to nie jest alternatywa. Chyba, że sam masz hosting i bierzesz siebie
  • Odpowiedz