Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o pomyśle polskiego czatu poczatuj.pl – jednostronnie anonimowego, gdzie rozmowę zaczyna się jednym kliknięciem i bez rejestracji?

Ostatnio sporo osób korzysta ze stron typu NGL czy Tellonym, ale w PL nadal brakuje miejsca, gdzie można wysyłać i odbierać anonimowe wiadomości w czasie rzeczywistym.

Jak to działa?
– użytkownicy z profilem mogą odbierać anonimowe wiadomości lub pisać z profilu/anonima
– każdy może wysłać anonimową wiadomość do dowolnego profilu
– brak reklam, całość darmowa

W przeciwieństwie do czat-ruletek typu 6obcy nie ma tu losowania rozmówcy – wybiera się konkretną osobę z listy online.
Koncept dość nietypowy, bo takich rozwiązań w PL praktycznie nie ma.

Jak to oceniacie? Ma to potencjał czy raczej nie?

PS. NGL ma ok. 100 mln pobrań i działa na podobnej zasadzie, ale tam nie da się pisać w czasie rzeczywistym.

#randki #internet #pytanie
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johny-walker69: typowy błąd poznawczy. To że czegoś nie ma nie znaczy że znalazłeś dobry/unikalny pomysł tylko najczęściej oznacza to że były już nie raz podobne rozwiązania i zdechły z braku zainteresowania.
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: zgadzam się z Tobą, jednak obserwuję ten rynek i kiedyś był nawet podobny czat, kto siedzi w temacie ten go będzie kojarzył - gochat i siedziało tam naprawdę bardzo dużo ludzi, takie miejsca zawsze mają popyt i statystyki jednak mówią co innego, wystarczy spojrzeć chociażby na zwykłego 6obcy
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: niestety ten problem dotyczy większości takich stron, czy to czatów, czy to portali randkowych... z tych bardziej znanych był ten czat, który wymieniłem - a o innych nie słyszałem? Są/były tylko klony 6obcy i czaty z pokojami, fajnie jakbyś mnie oświecił. Dużo gorsze portale nie wymierają, pewnie to też kwestia reklamy
  • Odpowiedz
Ciekawy jestem co to była za strona :) Jeśli chcesz możesz napisać, ale wiesz z tego co tu mówisz to większość portali tego typu nie miałyby racji bytu, a te mniejsze strony nawet się trzymają całkiem ok, ale być może mówisz to przez pryzmat swojego projektu i jesteś sceptycznie do takich rzeczy nastawiony, generalnie jak będzie napływ ludzi to nie powinno wymrzeć, a tu są różne metody i mając chociażby dobre seo,
  • Odpowiedz
@johny-walker69: ciekawy koncept. Ostatnio bawiłem się w ten sposób poprzez pisanie do losowych numerów na GG ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ciekaw jestem czy coś takiego ma szansę powodzenia, ale trzymam kciuki. Odpal na testy i daj znać na wykopie, żeby zebrać jakąś społeczność na początek :)
  • Odpowiedz
@dr-proktor: widzę, że ciężko Was przekonać, ale wierzę bardziej liczbom, które pokazują jednak co innego :) prawdopodobnie, jesteście zbyt subiektywni w tym temacie, Tellonym, NGL - który rok mamy? 100 mln pobrań... :) ja wiem, że oni mocno viralnie zagrali, ale tak czy siak....
  • Odpowiedz