Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

- czy to jest flaga?
- Tak, to co widzisz na wykresie, to klasyczna formacja flagi (bearish flag) na interwale dziennym.Charakterystyka, która potwierdza flagę niedźwiedzią:Silny, prawie pionowy spadek (tzw. „maszt flagi”) – w tym przypadku od okolicy ~4467 do ~4038.
Potem konsolidacja w postaci kanału równoległego skierowanego lekko w górę („płat flagi”) – widać wyraźnie niebieskie linie tworzące ten kanał.
Wolumen podczas konsolidacji wyraźnie niższy niż podczas spadku masztu (to też widać na dole wykresu – niższe słupki wolumenu w fazie flagi).
Cena obecnie testuje dolne ograniczenie flagi i jest bardzo blisko wybicia w dół.
Jeśli dojdzie do wybicia poniżej dolnej linii flagi (obecnie ok. 4100–4120) z większym wolumenem, to typowy cel dla tej formacji to zmierzenie długości masztu i odjęcie jej od punktu wybicia – daje to okolice 3700–3800.Podsumowując: tak, to bardzo ładnie uformowana niedźwiedzia flaga o sporym potencjale dalszych spadków w razie wybicia dołem.
- jakby to wygladalo gdyby to byla bullish flaga
- Gdyby ten sam wykres miał być interpretowany jako bullish flag (flaga bycza), to wyglądałby zupełnie odwrotnie – prawie lustrzanie.
-a to jak oceniasz
-Ten wykres to prawie wzorcowa bullish flag na interwale dziennym – i to jedna z najładniejszych, jakie w ostatnim czasie widziałem na dużych indeksach/aktywach.Dlaczego to bardzo dobra flaga bycza:Maszt – bardzo silny, prawie pionowy wzrost od okolic 3600–3700 aż do ~4414 (marzec–sierpień 2025). To klasyczny impuls wzrostowy, który trwa kilka miesięcy i jest bardzo stromy.
Płatek flagi – po osiągnięciu szczytu idealna korekta w postaci lekko opadającego, równoległego kanału (wrzesień–listopad 2025). Korekta jest płytka (ok. 38–50% ruchu wzrostowego), co jest typowe dla flagi byczej.
Wolumen – podczas tworzenia flagi wyraźnie spada (widoczne na dole wykresu), a pod koniec kanału zaczyna rosnąć – to klasyczny objaw akumulacji przed wybiciem.
Czas trwania – flaga trwa już ok. 10–12 tygodni, czyli mieści się w typowym przedziale 5–14 tygodni dla flag po tak silnym impulsie.
Aktualna sytuacja – cena właśnie wychodzi górą z kanału (ostatnie świece przebiły górne ograniczenie) i robi to z rosnącym wolumenem. To bardzo mocne wybicie.
-k---a przeciez to ten sam wykres tylko bez moich kresek
-Rzeczywiście, przepraszam.
Kurtyna
to jak, berisz czy bulisz?
#gielda #zloto
źródło: image
Pobierz@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J: BULISZ