Wpis z mikrobloga

To jak to było? Zagłosowaliście na Tuska, bo chcieliście mieć aborcję, LGBT, małżeństwa jednopłciowe i inne wokeizmy?
Minęło ponad 2 lata, a Tusk wychodzi i grzmi, że TSUE nam nie narzuci małżeństw LGBT^^
Nie to, że Duda odrzucił, a teraz Nawrocki by odrzucił. Przez 2 lata nawet żadna ustawa nie była w sejmie :)
#bekazlewactwa #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@macvir: Tusk jest konserwatystą, zawsze był, ale nie pokazywał się w kościółkach. Tak samo Sikorski.
Nie wiem dlaczego sobie ubzdurali, że teraz jak do władzy doszła "koalicja" to wprowadzą nam Netflixa real life xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Turin89: no przecież powiedziałem :)
Mi to jest obojętne, ale w sumie były ogromne nadzieje lewicowych środowisk co do tej władzy. Wyszło jak zawsze.
Różnica jest taka, że Kaczor mówił wprost "nie", a Tusk kluczył "może tak" :)
  • Odpowiedz
@luke-mat: Tusk jest konserwatystą, zawsze był, ale nie pokazywał się w kościółkach

Co ty pieprzysz. Tusek pokazywał się jako mąż i ojciec, katolik bo to się opłacało. Chciał ugrać kapitał polityczny, wiedząc że w czasie gdy on udaje dobrego męża, to jego żona jest rżnięta przez kolegę xD oczywiście, że pokazywał się w kościołach i z papieżem.
Później zaczął grać europejskiością, wziął sobie do koalicji mierne autorytety w postaci chociażby
obserwatornsa - @luke-mat: Tusk jest konserwatystą, zawsze był, ale nie pokazywał się...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@luke-mat: aborcja jest znacznie łatwiej dostępna, ja głosowałem za tym żeby paliwo pojawiło się na stacjach bo pis doprowadził do sytuacji że go brakowało
dqdq1 - @luke-mat: aborcja jest znacznie łatwiej dostępna, ja głosowałem za tym żeby ...

źródło: 64840

Pobierz
  • Odpowiedz
@dqdq1: ja głosowałem za tym żeby paliwo pojawiło się na stacjach bo pis doprowadził do sytuacji że go brakowało

A to nie było zawinione zawirowaniom na rynku ropy i przez to, że hektolitry paliwa jechały na Ukrainę? Dobrze, że mamy wykopowych ekspertów bo ziemia by się przestała kręcić a słońce świecić
  • Odpowiedz