Aktywne Wpisy

Viarus_ +126
Od grudnia mam nową stawkę w #pracbaza po podwyżce, o którą zabiegałem od kilku miesięcy. Ponieważ w tym miesiącu mam wypłatę bez premii to się chociaż cieszyłem że dostanę trochę więcej siana przed świętami. I co? I g---o, zapomniałem że przecież jest II próg, więc w nagrodę że się staram i podnoszę swoje kompetencje, za co dostaję w pracy uznanie w formie podwyżki to kapitan państwo mi zabiera jeszcze więcej.
ANALball +3
Czego jest najwiecej na polskich osiedlach poza Żabkami i kebabem? Tak serio serio od paru dni nachodzi mnie taka refleksja. Czasem na jedną ulice przypada 16 żabek.

źródło: IMG_20251125_130433_943
Pobierz@snx: ja nie widzę podobieństwa ale niech ci będzie
źródło: Screenshot_20251126_191030
Pobierz@EnderWiggin: jeszcze nie ma zimy ale tak, zdarza się (no i my nigdy nie kopiemy studni tylko wiercimy/płuczemy/bijemy - w takiej kolejności i czasem wyciągamy ale to dużo trzeba by tłumaczyć)
@EnderWiggin: nie, woda zaczyna się na 4 metrach, jakby to ode mnie zależało studnia miała by 6 metrów
Chyba że to techniczna. Ale nie wiem bo się nie znam.
@EnderWiggin: niby skąd te metale ciężkie?
A co do metali ciężkich, to wszystko od sąsiadów albo poprzednich właścicieli raczej nie spłynęło na drugi ciek.
Mimo wszystko życzę konsekwencji. Dawaj znać jak postępy.
A jeszcze
@EnderWiggin: jeżeli studnia jest do celów spożywczych to wtedy muszą być zachowane odpowiednie odległości od szamb.
Co do tego czy coś spływa to najpierw zastanów się skąd się bierze woda która spływa (z powietrza którym oddychasz - więc jeśli w powietrzu masz metale ciężkie którymi oddychasz to będziesz miał je w wodzie -
@EnderWiggin: w sensie, że jakaś warstwa słabo przepuszczalna typu iły/glina?
@EnderWiggin: na naszych terenach to do pierwszych skał jest chyba z kilkaset metrów, z tego co się orientuję (na 20 metrach tak jak pisałeś jest z reguły ił w którym nie ma zbyt wiele wody - praktycznie zero - za to jest dużo syfu)
Zapytasz mnie skąd wiem... Bredzę.
@EnderWiggin: jakie to ma znaczenie? Na naszych terenach na tej głębokości jest ił - nie ma w nim wody