@niedorzecznybubr: Wydaje mi się, że jest to rzadki przypadek -> Code Spell Checker, rozwiązuje ten problem, gdzie nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku
@sn3p5: To akurat bym może i wytknął na cr jakbym zauważył. Nazwy zamiennych czy metod to chyba jedyne do czego bym się doczepił. Ale o jakiś super poprawny opis commita bym się nie p-----------ł.
@niedorzecznybubr: squash merge. Gotowy feature trafia na docelowego brancha jako jeden gotowy commit a nie r-------e 150 commitow typu "wip, "in progress", "its working"
@niedorzecznybubr: "Pewnie 99%" -> skąd takie przypuszczenia? W żadnej z firm w której pracowałem, lub miałem okazję pracować jako kontraktor (ew. nawet patrząc po znajomych z branży) nikt nie robił tego w ten sposób -> większość korzystała z rozwiązań wbudowany w IDE. Więc w takim przypadku to rozszerzenie rozwiązuje ten problem, ale oczywiście zgadzam się z Twoją myślą, jeżeli faktycznie tak jest, to moje rozwiązanie nie pomoże :)
@dawid-mocki: ja wiem że tak działa to na githubie, ale to nie jest poważny podejście moim zdaniem. A każda zmiana powinna być szczegółowo opisana (po co to, jeżeli coś jest zrobione dziwne to czemu tak, itd)
Czepianie się gramatyki w commit message'ach na code review
@Kamilos01: niby jak? Mowa o commit message'ach, które pewnie 99% osób pisze w vimie
@Zimm3man: a jeśli w kodzie ma listę obiektów typu
Childi nawie jąchildrenzamiastchilds? Co wtedy?