Wpis z mikrobloga

Zgłaszajcie filmiki konfitury na YT za dokuczanie i nękanie (podpada pod 107kw).
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka

#konfitura
  • 265
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 52
@vieniasn: hmmm... Stoję mu na drodzę i nie pozwalam przejść? nie. mam dosyć tego śmieciowego kontentu i szeryfowania tej kreatury
@Pawel993: jasne! czarna wołga jeździ specjalnie za matkami z wózkami i staje im specjalnie poniżej 1,5m żeby nie mogły przejść
@MakeLifeGreatAgain: od tego są służby i system zgłoszeń, nie kanał na jutube i udawanie potrąceń, albo łażenie pod prąd na jezdni i szukanie awantur.
  • Odpowiedz
od tego są służby i system zgłoszeń

@congobongo: konfitura też to pokazuje że to nic nie daje bo kierowcy dają i tak upomnienia albo nie wykryty sprawcy, więc co daje takie zgłaszanie skoro kierowca potem i tak wie że może dalej jeździć po chodniku?
  • Odpowiedz
@congobongo: I widziałeś kiedyś żeby usuwali pojazd? Ja jedynie pamiętam jak raz było pokazane że zakładają blokadę na koła i tyle. Tak to można jeździć bezkarnie po chodniku bo ani policja ani straż miejska nic nie zrobi w tym temacie a wysłanie nagrania spowoduje jedynie tyle że będzie informacja o upomnieniu lub niewykryciu sprawcy.
  • Odpowiedz
@congobongo: To radzę zapoznać się z tymi przepisami. Art. 107 kw mowi jasno, że złośliwie i specjalnie nekasz konkretną osobę i z powodów tylko tobie znanych. W jaki sposób pieszy stojący na chodniku, nęka nieznanego mu kierowcę, który właśnie wbrew prawu jeździ po chodniku? Nękanie byłoby wtedy, kiedy konfitura blokował by wyjazd z legalnego miejsca postojowego bo kierowca kiedyś na niego trąbił.
Do tego jest coś takiego jak ujęcie obywatelskie
  • Odpowiedz
  • 13
@Marek_Licyniusz_Krassus: nie przestępstwo xD wykroczenie to żadne przestępstwo xD
ja nigdzie nie powiedziałem, że źle parkujący nie popełniają wykroczeń, ani że maksymek czy ten drugi nie mogą tego zgłaszać. ALE już sposób ich działalności jest prowokacyjny, uciążliwy i nosi znamiona nękania.
  • Odpowiedz
PoRD art 130a

Art 1. 1. Pojazd jest usuwany z drogi na koszt właściciela w przypadku:

1) pozostawienia pojazdu w miejscu, gdzie jest to zabronione i utrudnia ruch lub w inny sposób zagraża bezpieczeństwu;

Art. 9. Pojazd unieruchamia Policja lub straż gminna (miejska). !!!!!!!!!

@congobongo: niby tak ale policja i straż miejska ma to w dupie, wiekszosc sie pouczeniem
  • Odpowiedz