Wpis z mikrobloga

Wyniki raczej nikogo nie zachwyciły, kurs zjechał 9,3%
Mimo to przed spółką raczej dobre czasy, mnóstwo planowanych inwestycji z których mogą dostać swój kawałek tortu.
Co sądzicie?

#gielda #elektrotim #elt
Manden - Wyniki raczej nikogo nie zachwyciły, kurs zjechał 9,3%
Mimo to przed spółką ...

źródło: image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Na dzień 30.09.2025 roku portfel zamówień ELEKTROTIM S.A. wynosił 813 mln PLN, co stanowi wzrost o 38%

względem 589 mln PLN na dzień 30.09.2024 roku. W tej wartości 250 mln PLN zaplanowano do realizacji w 2025

roku, 375 mln PLN w 2026 roku, zaś 188 mln PLN w latach 2027 – 2028.
Manden - >Na dzień 30.09.2025 roku portfel zamówień ELEKTROTIM S.A. wynosił 813 mln P...

Pobierz
  • Odpowiedz
@Manden: dokupiłem. Firma ma solidny backlog, będą zapewne kolejne przetargi związane z budową EJ i morskich farm wiatrowych. W minionym kwartale ponieśli spore koszty związane z uruchomieniem nowych kontraktów. Dodatkowo w 2024 pozbyli się części działalności co miało wpływ na wyniki. Czekam też na konferencję zarządu w czwartek, zobaczymy co powiedzą.
rosomak94 - @Manden: dokupiłem. Firma ma solidny backlog, będą zapewne kolejne przeta...

Pobierz
  • Odpowiedz
@Manden: mnie zastanawia co się stało z kontraktem ze Strażą Graniczną. Prezes mówił, że zostanie rozliczony w Q3, pytanie czy został uwzglęniony czy jednak przesuneli na kolejne kwartały.
  • Odpowiedz