Wpis z mikrobloga

odblokowałem sobie KR-1 i jestem strasznie zawiedziony, ten czołg nic nie odbija, wszystko w niego wchodzi, nawet 9 tiery potrafią przebijać mnie od przodu na zwykłych apcr'ach ... z drugiej strony, jak ja próbuję przebić innego KR-1 z golda, to wszystko świeci się na czerwono, mimo 330 peny, już pomijając to, że to straszny rozrzutnik gnoju.
Kompletnie tego nie rozumiem, wiem że ma twardą wieżę, ale policzki, dolna i górna płyta wszystko wpuszczają, zwłaszcza jak się lekko zkątuję, tak więc sidescrap tym czołgiem to jest nieporozumienie, jedynie odwrócony sidescrap ma jeszcze jakiś sens.
Co robię nie tak? czy może ten czołg już taki jest, że ma jedynie wystawić wieżę, a jak nie to wjechać z tarana.
#worldoftanks #wot
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PustyCzlowiek: myślałem że jestem sam i ze po prostu nagle nie umiem grać w wota. Jak grałem ISem 7 to KR1 wydawał się jak półbóg , praktycznie nieprzebijany i do tego mobilny. Po wygrindowaniu masakra, dostaje gongi z każdej strony nawet hulldown w tym czołgu nie działa bo w przeciwieństwie do IS7 jest właz na wieży. Na razie brak pomysłu na granie tym czymś.
  • Odpowiedz
@sEB-q: bardziej mi chodzi, że ludzie jakby nie mieli rozumu na tych XI tierach, nie ma bitwy, żeby jakiś pomidor nie wywalił się w pierwszych 20 sekundach, a potem to już jak domino, na X też grało się na XI a jednak te bitwy lepsze były.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: mimo wszystkich stwierdzonych przez Ciebie mankamentów, kr-1 jest jednym z lepszych czołgów na misje z sektora 3, a szczególnie na black rock. Demyż? Można. Odbić? Można. Jeden z bardziej przyzwoitych tierow XI. Wg mnie lepszy niż taschenratte, ale u mnie to pewnie skill issue z niemcem.
  • Odpowiedz
@Tamerlan: no właśnie, wydaje mi się, że XI są bardzo zależne od skilla, jak nie jesteś przynajmniej zielonym graczem, to gra się nimi gorzej niż X tierami, mają jakieś swoje umiejętności, ale jak nie umiesz z nich korzystać, to ogólnie są gorsze i tu wyjątkiem jest Taschenratte, który ma tyle życia i pancerza, że to w zasadzie nie ma znaczenia, chociaż jeszcze go nie mam i może też nie jest
  • Odpowiedz
wyjątkiem jest Taschenratte

@PustyCzlowiek: tu wchodzi kwestia umiejętnego kątowania. Ale rzeczywiście bardziej będzie wybaczał ewentualne błędy. Plus, trzeba go wymaksować, bo dopóki go nie rozwiniesz, to kaszana
  • Odpowiedz