Czy jest jakaś alternatywa do strzelania precyzyjnego z .223 w podobnym budżecie co Mossberga MMR Pro? Bo szukam i szukam i do wszystkiego by trzeba dokupić spust i hamulec, lufy też są nieoczywiste, a tutaj wygląda jak komplet gotowy do strzelania, tylko założyć bipod i szkiełko i ewentualnie zmienić kolbę.
@Podstarzaly_Mandalorianin: nie, to jest max budżet. Dlaczego za każdym razem, gdy pojawia się pytanie podobnego typu, jak to moje, to odpowiedź jest "dołóż jeszcze połowę, a nie kupuj tego gówna" - i sama cena początkowa nie ma tutaj żadnego znaczenia xD
@Ranger: bo pomiędzy RRA a Mossbergiem jest, relatywnie rzecz ujmując, nieduża różnica. To nie jest tak żebyś troił budżet i kupował cobalt kinetics albo JP, tylko żebyś odżałował tysiaka więcej za parę klas lepszy karabinek.
@Ranger: używałem mosberga mmr pro kupiłem w 2020 i w 2024 lufa po 3750 strzałach padła zaczęły lecieć skosniaki. Tak więc nie polecam jak dużo strzelasz
@Ranger: mmr pro jest spoko, ale spust i tak chce w koncu w nim wymienic, jest w porzadku, ale idealny tez nie jest. ten jeden odskok na dole zrobil z tego 1.47 moa xD ggg sierra 77gr, pierwszy wypad 300m w zyciu, biegowka PA 10x zoom. @Kotlarz dejm, bedzie powod zeby zmienic na inna lufe, no chyba ze ta wytrzyma, ostatnio jakos rzadziej strzela.
@Ranger: Mam go ale, nie powiem Ci o wynikach, które by cię instersowały. Strzelam z niego bardzo specyficznie, tj. postawa stojąca i 25 m i przyrządy otwarte :) Jak strzelam z podpórki i optyki to czywiście jest tylko jedna dziurka, ale na takim dystansie to normalny wynik dla każdej prawidłow działającej broni. Ma natomiast dobry seryjny spust, jest niezawodny, dobrze wykonany. Na youtubie i forach chwalą go za celność. Wymieniłem
@Ranger: posiadam mmr pro 5 lat, nie spotkałem sprzętu do 8k co zrobi to co on. Do wymiany w nim jest tylko kolba. Na zawodach przegrywam tylko z hardcorowymi sprzetowcami z bipodami i optyka o wartosci tego karabinka.
@MMCyrus: z minusow, mega hamulec wylotowy ale gwint silentco psuje zabawe bo tlumika nie dokupisz w europie. Udalo mi sie dostac nakrętkę quick detach ale zaden z dystrybutorow tlumikow nie chce sciagnac mi pod gwint. Taniej byloby wymienic hamulec na inny ale ten poprostu dziala- oszczednosc czasu i pieniedzy na dobor innego. Z plusow na tej lufie lata dobrze ggg62 czyli tania amunicja z dobra balistyka. Na 300 juz trzeba
#bron #strzelectwo
@Podstarzaly_Mandalorianin: nie, to jest max budżet. Dlaczego za każdym razem, gdy pojawia się pytanie podobnego typu, jak to moje, to odpowiedź jest "dołóż jeszcze połowę, a nie kupuj tego gówna" - i sama cena początkowa nie ma tutaj żadnego znaczenia xD
ten jeden odskok na dole zrobil z tego 1.47 moa xD ggg sierra 77gr, pierwszy wypad 300m w zyciu, biegowka PA 10x zoom.
@Kotlarz dejm, bedzie powod zeby zmienic na inna lufe, no chyba ze ta wytrzyma, ostatnio jakos rzadziej strzela.
źródło: image_cropper_1764015439701
Pobierz