Wpis z mikrobloga

Mały update o nowego smroda na liście:
* Initio Rehab ~89/90ml 620zł (batch 4313260A)
Plus dwa poniższe za 125zł:
* Al Wataniah Kayaan Classic 75ml (znany i lubiany klon DHI)
* klon A*Men Pure Tonka 44/50ml z greckiego Shobi (nieznane, ale miałem flachę Pure Tonki i porównałem łapa w łapę, ok. 70% parametrów i trochę więcej tonki, a trochę mniej kawy. Mi nie siedzi tak samo jak oryginał ( ͡° ʖ̯ ͡°) )

#perfumy #stragan
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Cimek: ta, zamawialiśmy zbiorowo, w moim odbiorze wszystkie były minimum okej, nie walą arabiolem xd Te najlepsze na mój nos to był VIW, 1M Prive (drydown prawie nie do odróżnienia od oryginału), Armani Prive Bleu Turquoise i ten właśnie Pure Tonka jest imo bardzo git. Z damskich Kayali Eden Sparkling Lychee, Light Blue EDT są świetne. Na reddicie jest trochę polecajek, wiele ludzi np Torino 21 poleca.

Za te ~1zł/ml
  • Odpowiedz
@anomalia_: właśnie do VIW się przymierzam i do jakiegoś TF np. Noir bo o TF piszą z reguły że bardzo dobrze im wychodzą. Dopisuję do listy 1M Prive i Torino21 i Bleu Turqiose (i po co pytałem teraz trzeba więcej kupić), dzięki.
  • Odpowiedz
  • 1
Noir

@Cimek: Noir Extreme? Jest jego vibe, ale trochę taki hmm, orzechowy jakby jest? Ale zły nie był. Bleu Turquoise polecam najpierw sprawdzić w jakimś Douglasie bo trudny zapach trochę, morska wanilia xD Ale był świetny, nie ma sensu wywalać kafla na oryginał
  • Odpowiedz
@anomalia_: chciałem zwykły Noir w sumie trochę w ciemno wziąć bo opinie widziałem tylko o extreme ale on mi mniej podchodzi. Nie ma dostępności u mnie w Douglas wg strony więc może odpuszczę to Armani w takim razie.
  • Odpowiedz