Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie bawi to, że Książulo stwierdza, że dla niego 45 zł za burgera to drogo, a jednocześnie występuje w każdym odcinku w innej kurtce North Face? Xd

#ksiazulo
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jerzy_Kileerr: mnie też trochę dziwi jego podejście do cen, no idzie do fancy knajp to trzeba się tego spodziewać, to nie burger z budy na dworcu, mnie 45zł za burgera nic, a nic nie dziwi, tyle mniej więcej płacę regularnie
  • Odpowiedz
@Jerzy_Kileerr: mnie bardziej dziwi czasami brak logiki w tym cen,
w lepszym miejscu 35zł przeszkadza za coś a czasem jakaś pierdoła z budy za 25zł juz jest git xd

nie wszystko da się zmierzyć ceną która i tak jest subiektywna bo przecięny konsument i dzieci/nastolatkowie zabijają się o mcdonalds i tam im ceny nie przeszkadzają - z tego co obserwuje od lat

mcdonalds odwala chałę od lat, jest drogi, pseudo jakość a jak
  • Odpowiedz
@eSUBA94: Z makiem to chodzi o to, że wiele osób traktuje te jedzenie jako przekąskę, wydasz 10-20zł i sobie podjesz (od małego 2forU, po większe supercombo albo coś z kuponów), a nawet w super combo da się zebrać z 1200kcal+, nie jest to mało, i to w cenie poniżej 20zł. Oczywiście picie też jest. Za to w gastro robią nacisk na większe porcje za wyższe ceny. Bo po co sprzedawać
  • Odpowiedz
@Vadzior: no ruszyło, ruszyło potwierdzam
a znowu te 180g miały ceny tych 200-220g
średni burgerek 150gram z fajnymi dodatkami poniżej 30zł to git cena

napewno burgerownia za 30zł wychodzi lepiej niż burgery po 30zł z sieciówek fastfoodowych co jest nie poruzmieniem, według KFC za zignera mamy dawać 19zł xd
  • Odpowiedz
@zagubionychromosom: czyli wg ciebie dodatkowy chromosomie 50 zl za burgera to trwonienie kasy, a 2 koła za kurtkę już nie? Xd

@randomdrop pewnie masz rację, wyszło mu, że największą oglądalność ma w Polsce powiatowej to się dopasowuje tym bełkotem.

@Riolet A takie, że hipokryzją jest doszukiwanie się przepłacania w cenach jedzenia w restauracji jednocześnie przepłacając krocie za firmowe napisy na ciuchach. Metkami poobwieszany jest jak panienki ruskich oligarchów.
  • Odpowiedz
@Jerzy_Kileerr: kurtki po 2000zł będzie miał na lata, a hamburgera za 60zł z frytkami zje i wysra. Ja nie widzę tutaj żadnej sprzeczności.

Ja zarabiam całkiem nieźle, oczywiście nie tyle co ksiapulo, ale nadal nie dałbym 60zł za hamburgera z frytkami albo 20zł za kawę, bo po prostu cena jest nieadekwatna do produktu który otrzymuję.
  • Odpowiedz