Wpis z mikrobloga

Na rapackiego kraftowa cielęcina w płatach się pojawiła, wygląda dobrze ale dopłata 7 zł, trochę za dużo więc się nie zdecydowałem. Poprosiłem o etykietę, żeby zobaczyć skład ale panowie kebabmajstry nie za bardzo rozumieli o co mi chodzi, ostatecznie powiedzieli że nie ma etykiety a ja nie drążyłem, choć prawnie winni są okazać etykietę na życzenie klienta.

Jadł ktoś może?

Anakonda dla uwagi.

#szczecin #kebab #anakonda
krucjan - Na rapackiego kraftowa cielęcina w płatach się pojawiła, wygląda dobrze ale...

źródło: temp_file2697742728012025012

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 5
@johnblaze12345 zapewnia to artykuł 12 rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

Dokument ten określa jakie dane i w jakim wypadku muszą być dostępne

1. Obowiązkowe informacje na temat żywności muszą być łatwo dostępne, zgodnie z niniejszym rozporządzeniem, w odniesieniu do każdego środka spożywczego.

2. W przypadku żywności opakowanej obowiązkowe informacje na temat żywności muszą się znajdować bezpośrednio na opakowaniu lub na załączonej do
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@johnblaze12345 to uzupełnia artykuł 44 tego dokumentu, który uwzględnia przepisy krajowe odnośnie żywności niepakowanej.
U nas taki przepis krajowy stanowi rozporządzenie ministra rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 23 grudnia 2014 r.
w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych

§19. 1. W przypadku środków spożywczych oferowanych do sprzedaży konsumentowi finalnemu lub zakładom żywie-
nia zbiorowego bez opakowania lub w przypadku pakowania środków spożywczych w pomieszczeniu sprzedaży na
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@johnblaze12345 co rozumiesz przez wykorzystanie? No dzisiaj chciałem wykorzystać bez powodzenia 🥸 Czy przez wykorzystanie masz na myśli, że na odmowę będę cytował pracownikowi z bangladeszu artykuły ustawy na podstawie których domagam się udzielenia mi informacji a w razie dalszej odmowy będę składał zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta o pogwałceniu moich praw w kebabie? xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@johnblaze12345 chyba pierwszy raz pytałem, ale przy dzisiejszych trendach gastronomicznych i kebabowych jestem przekonany że większość kebabów bez problemu by pokazała. Pewnie i na rapackiego byś dostał jakbyś chodził aż trafisz na kogoś kto tam bardziej ogarnia a nie tylko zawija kebaby i po polsku rozumie tylko kurczak, baranina, łagodny, ostry i mieszamy.
  • Odpowiedz
@krucjan: Jestem tam średnio raz w miesiącu i mam wrażenie, że nasza ukochana anakonda z czasem odczuwalnie straciła na wadze. Rok temu to był taki fajny ubity bobas, a teraz luźno spakowane rollo. Przekłada się to oczywiście na poziom najedzenia, a trzeba wspomnieć, że cena poszła w drugą stronę. Dopłata 7zł za cielęcinę to już odklejka. Wydaje mi się, że postanowili odcinać trochę więcej kuponów niż kiedyś. Mam rację, czy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@macias-mackowiak nonsens, są tak samo pyszne jak były od początku. To nie jubiler raz więcej raz mniej się sypnie, zawsze tak było. Ostatnio na lajcie na tt jadłem 3 anakondy, komisyjnie ważone wszystkie około kilograma.
  • Odpowiedz
@krucjan: Piszesz tak, bo masz z nimi współpracę ( ͡º ͜ʖ͡º)
W smaku nic się nie zmieniły, ale nie są już tak fajnie ubite jak kiedyś. Mięsa i warzyw ewidentnie jest mniej. Szkoda, że kiedyś tego nie zważyłem. Może Ty masz na jakimś starym filmiku wagę anakondy w jakiejkolwiek wersji?
  • Odpowiedz