Wpis z mikrobloga

W tym roku mało seriali obejrzałem, ale mimo tego zaryzykuje, że miniserial "Śmierć od pioruna" na #netflix byłby w moim top 3.

Ładnie zrealizowany, historia trzymająca się faktów, dobra gra aktorska, świetnie przedstawione szaleństwo wywołane chorobą psychiczną jednego z bohaterów. W Polsce jakoś ten serial nie zrobił furory stąd takie średnie oceny, być może ostatnie minuty serialu wyjaśniają to bardziej, dla mnie to była ukryta perełka, którą wam polecam.

#seriale #usa #historia
bimba - W tym roku mało seriali obejrzałem, ale mimo tego zaryzykuje, że miniserial "...

źródło: temp_file4132834389677258549

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bimba Z przyjemnością ogląda się te różne filmy o pierwszych amerykańskich prezydentach, wielkich przemysłowcach i innych pionierach. Nigdy tego za wiele. Spodobały mi się kiedyś np, książka pod tytułem "Zabić Lincolna" oraz ten serial z 2008 o Adamsie, więc z chęcią sięgnę i po to nawet gdy będzie miał ocenę 6. A dokumentalnych dobry jest serial "Budowniczowie Ameryki" I jest na yt pod iryginalnym zapisem.
  • Odpowiedz
@bimba: a ten serial nie wszedł dosłownie przed chwilą?
Wogóle jakaś zmasowana ofensywa jesienna jest na streamingach, całe lato guzik tam było a teraz mam liste to watch wypełnioną do końca roku
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@thorgoth rzeczywiście, w tym miesiącu była premiera. Wydaje mi się, że zawsze jesienią jest ofensywa serialowa, latem to zawieszają i puszczają powtórki nawet tasiemców jak m jak miłość itd bo sezon urlopowy, wakacyjny i oglądalność telewizji spada, a wzrasta kinowa stąd takie gnioty jak szybcy i wściekli 47 czy która to tam część.
  • Odpowiedz