Wpis z mikrobloga

cześć mir. chciałem sobie kupić #corel i mam pytanie odnośnie takowego zakupu - czy te starsze wersje też dają radę czy brać najnowszą? (chodzi mi o starsze np. 3 lata wstecz, bo cenowo wychodzi spora różnica). I czy można kupować gdzieś na np. allegro czy tam scammy jakieś? z góry dziękuję i się kłaniam.

#grafika #grafikakomputerowa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rozmiar-czcionki: Humble Bundle to sprawdzony sprzedawca, zostawiłem tam sporo kasy w ciągu ostatniej dekady. I niby tanio, ale to starsza wersja, nie dostaniesz aktualizacji i nowoczesnych AI bajerów.

BTW - bezpłatnym Affinity nie obskoczysz tego co potrzebujesz?
  • Odpowiedz
@rozmiar-czcionki: Zaciągnij sobie darmowe (od niedawna) Affinity, nie wiem jak teraz, ale z Corelem zawsze coś było nie tak, a to skalowanie eksportowanych plików, a to problemy z krzywymi, problemy z kolorami, gradientami, itd. Nikt, kto miał dostęp do Adobe nie używał Corela. Nie dam teraz głowy, ale mocno wierzę w to, że Affinity, profesjonalny program graficzny, jest od Corela lepszy. No chyba, że musisz pracować w takim formacie, to
  • Odpowiedz
@ujdzie @xrm-music moja współpraca z płatnym oprogramowaniem zatrzymała się gdzieś w okolicy 2005r. Gdzie się zaciągało fotoszopa z emula i elo. Do tej pory korzystałem z Gimpa i mi wystarczał w miarę ale wektory i CMYK są mi potrzebne więc gimp odpada.

Dziękuję za podpowiedz z tym Affinity, spróbuję i jakby cos nie wyszło to najwyżej oddacie mi pieniążki. Dzięki mircy
  • Odpowiedz