Wpis z mikrobloga

Pytanie do biegaczy biegających w dużych biegach. Organizatorzy przy deklaracji strefy startowej wymagają przedstawienia wyniku, ale nie piszą jakiego xD. Czy zbliżony, ale nieco wolniejszy czas od deklarowanego przejdzie?

Własnie trafiłem w losowaniu połówkę w Walencji i się zastanawiam, czy mnie wpuszczą do strefy <1:20 z wybieganym 1:22.

#bieganie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oldgamesfan: Wynik nie może być starszy niż 3lata i musi to być link do oficjalnych wyników z zawodów.
Żeby wystartować ze strefy <1:20 musisz mieć minimum 1:20 w półmaratonie lub ekwiwalent tego wyniku z 10km lub maratonu.
Jeśli prześlesz im swój wynik 1:22 prawdopodobnie zostaniesz przypisany do wolniejszej strefy ale do +/- miesiąca przed startem masz możliwość requestowania zmiany strefy startowej pod warunkiem że nabiegasz wymagane minimum ( ͡º
  • Odpowiedz
@Wilson2231: a co jak to mój pierwszy półmaraton? Od razu mnie spychają do ostatniej grupy czy jednak spojrzą na moją strave? 10km też biegałem jedynie jako baza lub prawie w tempie progowym, no na taki wrocławski półmaraton zapisy są w sylwestra a bieg na początku czerwca, to to przecież idzie tyle sprogresowac że masakra a pewnie nie każdy myśli o wysyłaniu prośby o zmianę strefy czasowej
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: w przypadku Walencji to tak zostajesz zepchnięty do strefy 1:46 i wolniejszej bo każdy szybszy wynik wymaga potwierdzenia oficjalnym wynikiem na 10km, półmaraton lub maraton.
Wszystko jest opisane w regulaminie:

To check which Start Box to assign you to, we check the information provided when you enter for the trial. Some of the details are automatically checked by looking up your results in earlier editions of our trials. In other cases,
  • Odpowiedz