Wpis z mikrobloga

Cześc Mirasy, pewnie wszyscy z tagu #gryplanszowe i #grybezpradu zastnawiacie się co z moją grą #slavsreborn (wow, mam dwóch obserujących, dziękuję!) to mam dobre wieści, gra w wersji Alpha jest gotowa. W piątek pierwsze pykanie. Jest masa literówek, błędów ale to o fun i powrót do lat 15 najbardziej chodzi. W wolnych chwilach dopracowuję grę. Dlaczego robię grę opisałem tu:

Potem przyszedł „ban od mamy”, szkoła, obowiązki, dorastanie. Ale iskra została.

W wieku około 14 lat próbowałem tę magię odtworzyć. Stworzyłem własną grę planszową — z mapą, zasadami, przedmiotami, wszystko oparte na mojej największej pasji tamtych lat: Dragon Ball. Graliśmy ze znajomymi wiele godzin, mimo że zasady były dziurawe, grafika tragiczna, a „balans” nie istniał nawet w teorii. Ale to było coś wyjątkowego. To była moja gra. I pozwoliła nam przeżyć przygody, które pamiętam do dziś.

Dziś mam 35+. Pracę, rodzinę, obowiązki. A jednak — gdzieś w środku nadal siedzi ten sam chłopak, który po prostu chciał stworzyć swój własny świat, swoją przygodę i coś, co połączy ludzi przy jednym stole.
I zrozumiałem coś ważnego:

Póki co mam 15 kart postaci i każda z nich ma różną umiejętność, która przydaje się podczas walki. Karta umięjętności poniżej.

W grze gracze będą zbierać również elementy Dębu Świata, który pozwoli spełnić 3 życzenia
Są trzy klasy w grze: Ludzie, Mistyczne Istoty, Wilkołaki. Każda z klas ma po 6 potężnych artefaktów, za które zwrocenie otrzymamy potężne bonusy.

Zdjęcia dodatkowych kart w komentarzach. Generowane ilustracje w całej grze dzięki chatgpt.
Kollo - Cześc Mirasy, pewnie wszyscy z tagu #gryplanszowe i #grybezpradu zastnawiacie...

źródło: 1

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kollo: k---a mistrzu nawet nie wiesz jak mi brakuje tych spotkań z D&D na chacie z ziomkami co sie kostkami kulało i grało do dziś trzymam te ksiązki z 20 mam ich a one kur.. strasznie ciężkie są :D pamiętam jak we 3 nieśliśmy je bo do znajomego na weeken jechaliśmy ^^

Teraz elektronidka kopia w PDF na fonie to inna bajka ale już nie ma tej wiary co kiedyś
  • Odpowiedz
  • 0
@Quassar: Dokładnie. U mnie mega ciężko z 6 przyjaciół zebrać przynajmniej dwóch. Rodzina, praca, ale w piątek się uda i pykniemy jak za dawnych lat. O D&D mogłem jedynie pomarzyć w moich czasach. Mieliśmy Magię i miecz.
  • Odpowiedz
@Kollo: jak chcesz to moge ci kopsnać moją kolekcje PDF książek z D&D będziesz mieć sporo fajnych rzeczy jako przykład do dodania bo dnd jest najbardziej rozbudowane stare serie miały nawet po 300 książek a każda miała po 200-400 stron
  • Odpowiedz