Gdzie szukać książek mając w głowie specyficzne kryteria? Reddit jest super, ale 90% książek które tam wymieniają nie zostało przetłumaczone na Polski, a ja aż taka biegła nie jestem. Jest jakieś polskie forum/stronka/grupka fb aktywna? #ksiazki #czytanie #lektura #ksiazka
@rzepa_malino_a: wpisz prompta do perplexity.ai - on przeszukuje internet i opiera sie tylko na wynikach z googla czy z czego tam korzysta. moze da jakies fajne wyniki
@rzepa_malino_a Nie wiem czy rozumiem do końca o co Ci chodzi, ale jeśli chodzi o to, że szukasz sobie jakiejś książki do poczytania i chcesz, żeby zawierały się w niej jakieś konkretne rzeczy/tropy, np. akcja w czasie wakacji, kryminał, główny bohater jest detektywem, mały wątek romansu (to tylko przykłady tego co chciałabyś znaleźć z książce), no to w chatgpt nawet myślę, że możesz wpisać i podrzuci Ci jakieś propozycje
@rzepa_malino_a: tam to da się przeglądać wpisy, albo po dodatkowych tagach, co są pod samym bookmeterem, jak chcesz zawęzić, np. #literaturapieknabookmeter
@rzepa_malino_a: czyli doznalas tak zwanych "halucynacji" od AI, sytuacji gdzie zmyśla zamiast napisac ze nie wie. hm a perplexity Ci wyplul takie cos czy chatgpt? bo perplexity nie powinien
@stary_grat: wez sie opanuj, AI to jedno i to samo g---o, no popytałam tego twojego perplexity i co? i g---o nawet nie wiadomo czy zmyśla bo nie potrafi podać autorów bredni które podrzuca xd
#ksiazki #czytanie #lektura #ksiazka