Wpis z mikrobloga

Właśnie wczoraj przekroczyłem 18l oddanej krwi

Ktoś z was z #lodz orientuje się jak dzięki temu wyglądają darmowe przejazdy z MPK? Musze jakąś darmową migawkę wyrobić czy świstek o oddanej krwi lub legitymacja zasłużonego starczy?

#krwiodawstwo
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herato:
PRZEPISY TARYFOWE W LOKALNYM TRANSPORCIE ZBIOROWYM MIASTA ŁODZI
Załącznik Nr 1 do uchwały Nr XLII/1108/17 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 22 lutego 2017 r.
§ 4. Do bezpłatnych przejazdów uprawnieni są:
18) osoby, którym nadano odznakę
„Honorowy Dawca Krwi – Zasłużony dla Zdrowia Narodu” lub „Zasłużony Honorowy Dawca Krwi I stopnia” lub będące krwiodawcami, którzy oddali nie
  • Odpowiedz
@Herato: najlepiej wziąć zaświadczenie z RCKiK i iść na Tramwajową do MPK. Jak masz już migawkę, to zakodują Ci bilet na 50 lat i tyle. Jak nie masz, to pewnie trzeba złożyć wniosek o wyrobienie.
Do póki nie będziesz miał migawki, możesz jeździć na zaświadczeniu.
Ogarnij sobie też legitymację w PCK.
  • Odpowiedz
@Herato: @sargento już cytował
albo zaświadczenie o oddaniu odpowiedniej ilości krwi, wydane przez Stację Krwiodawstwa; ponadto pasażer winien posiadać w czasie podróży dokument stwierdzający jego tożsamość lub dysponować możliwością potwierdzenia swojej tożsamości przy pomocy aplikacji mObywatel
  • Odpowiedz
  • 1
@mieczyslawow: byłem w PCK i powiedzieli że podczas kontroli zaświadczenie nie obowiązuje ale już ich książeczka I stopnia tak

I przy okazji też wyrobiłem darmową migawkę w MPK na 50 lat :D
  • Odpowiedz