Wpis z mikrobloga

Niedługo zaczynam pierwszy raz pracę w banku. Wcześniej firmy produktowe lub software house.

Czego mogę się spodziewać?
Czego mam się bać a czego nie?

Jakieś rady? Sugestie?

Czemu taka decyzja? Chyba potencjalna stabilność zatrudnienia/projektu/pracy - to się okaże, ale prawdopodobieństwo chyba większe :D

#programista15k #programowanie #pracait
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KwasowyProktolog10kJava: Szykuj się na stagnacje rozwojową - w korpo dla banku będziesz klepał grzecznie to co ci każą według utartych schematów, bo tam wszystko musi być tip/top odgórnie i najczęściej będziesz po prostu klepał to samo w kółko, nie dopuszczą cię nawet do logów, naprawiania rzeczy devopsowych czy architektury, endpoint tu, serwisik tam, dopisz test i tak się kręci. Legacy słaby kod, micromanagement, nuda - niestety tak to wygląda, dlatego
  • Odpowiedz
@dml6: mobile, kotlin + kmp. Rekrutacja poprzez kontraktornię, 1 architekt z kontraktorni pracujący w projekcie + 1 architekt bezpośtednio z banku.
Pytania raczej normalne, o doświadczenie, o problemach jakie rozwiązywałem, ogólnie o koncepty, pytali też o stack który oni mają w projekcie i o problemy które mają i jakbym podszedł do ich rozwiązania. Bardzo przyjemnie i rzeczowo.
  • Odpowiedz