Wpis z mikrobloga

#ekspresdokawy
Szukam dla mamy ekspresu do kawy.
Dziennie kilka kaw z mlekiem / czarnych
Czego oczekuje, prostej obsługi, mało awaryjnego, no i dobrego smaku kawy. Nie musi mieć ekranu dotykowego i różnych bajerów.
Budżet 3000-3500 najlepiej w media expert
Będzie to pierwszy ekspres do kawy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GodALLU: Dobry smak kawy nie zalezy bardzo od ekspresu, raczej od gatunku kawy i tego czy będzie drobniej czy grubiej zmielona.
Cała seria philips latte go jest bardzo udana (oczywiście ma swoje drobne wady). Mój ma przebieg coś ponad 5000 i jedynie jeden plastik w środku wymieniałem. Raz, dwa razy do roku trzeba smarem przesmarować plastiki w zaparzaczu i będzie śmigał. Jak zacznie coś kapać to oringi się wymienia za
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@karmelkowa dzięki bardzo. Wygląda dobrze. Odkamienanie, czyszczenia systemu spieniania mleka nie jest trudne ?
@FilipWWL to może być coś w euro RTV. 1600 to dobra cena. Nie sądziłem że poniżej 2k można coś dobrego dostać... Ale dopiero zaczynam robić 'risercz'
@kokosanki nie chce kawy mrożonej. Mama takiej pić nie będzie. Głównie czarna i jakieś latte macchiato
  • Odpowiedz
@GodALLU No tak, 630€ to jakieś 2700.
Ale jak pisałem, w Niemczech i na promocji.
W Polsce akurat dzisiaj widziałem w Media…

Co do samego ekspresu, to Jura jest rewelacyjna. Nawet w tych tańszych wersjach jak E6. Sam mam w domu Z10 a w firmie kilka E6, J8 i S8.
Kirdan5 - @GodALLU No tak, 630€ to jakieś 2700.
Ale jak pisałem, w Niemczech i na pro...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@GodALLU Jak mam być szczery, to jeśli nie Jura, to bierz cokolwiek, co spełnia oczekiwania. Trafiają się na przykład Philipsy po 1000-1200zł. Robią poprawną czarną kawę i są automatyczne. Jest też wersja LatteGo, pewnie troszeczkę droższa, to nawet ma pojemniczek na mleko i spienia - jeśli ktoś lubi z mlekiem.
Miałem ich kilka, nie psuły się szczególnie a nie widzę żadnej różnicy między nim a jakimś Krupsem czy Saeco za 2500-3000.
  • Odpowiedz