Aktywne Wpisy

francuskie +56
Paliwo 3x taniej niż w Polsce, na każdym przejściu dla pieszych liczniki czasu albo smutna buźka, jeśli nie można przechodzić. Gdzie tak fajnie? To Kazachstan, który odwiedziliśmy kilka dni temu w ramach kolejnej wyprawy.
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
źródło: kaza
Pobierz
kutmen2 +84
Pierwszy raz w życiu tankowałem ON po 9.06zł. Dziękuję panu premierowi, ministrom i wszystkim, którzy mają na to wpływ. Brat jest w delegacji u pepiczków i tankuje ponad złotówkę taniej. Uśmiecham się i robię swoje.

Cześć. Nie mogę liczyć na wsparcie żony.
Jesteśmy małżeństwem od kilkunastu lat. Przez te kilkanaście lat trzeba było podjąć wiele trudnych decyzji. Każda była konsultowana z żoną. Z perspektywy czasu wszystkie decyzje które moja żona oprotestowała i nie doszły do skutku okazały się błędne. Np. na sprzedaż za grosze była działka obok naszej. Żona stwierdziła że nie warto płacić 20tys zł za 30 arów ziemi budowlanej. Tak 20tys. Odmowa była spowodowana tym że zakup by był z jej oszczędności a ona oszczędza na emeryturę (ma 30 lat). Pokłóciliśmy się, w międzyczasie właściciel zmarł a kwestia własności ziemi jest nieuregulowana (konflikt rodzinny dotyczy spadku). Następna akcja: znalazłem ziemię w centrum jakiejś wioski, kilkadziesiąt arów za 78tys. Mówię: złożymy się na pół i kupmy. "Nie bo jak będą potrzebne pieniądze to nie będę miała" Ktoś to kupił a po 2 latach sprzedał dla Dino. Teraz stoi tam market. No i teraźniejszość. Sąsiadka chce sprzedać dom i słyszę NIE bo ona się boi zięcia tej kobiety (agresywny człowiek, nie wiem czy to się nie skończy kiedyś linczem). Przykłady można mnożyć (zakup mebli, wybór auta, wybór pieca, wszystko co jest do kupienia powyżej 100zł. Już jestem zmęczony. Co robić? #gorzkiezale
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt