Zamarzyło mi się mieć kompresor do zastosowań typowo domowo-warsztatowych, głównie z naciskiem na przedmuchiwanie trudno dostępnych miejsc z kurzu, w tym również komputera - oraz do czyszczenia, żeby sobie elegancko szybko wysprzątać łazienkę podpinając pianownice.
Wymagania:
a) Bezolejowy b) Cena? Bo ja wiem? 600 zł - 1000 zł? c) Cichość, bo będzie używana w pomieszczenie/ogrodzie, gdzie są somsiady ( ͡°͜ʖ͡°)
@LisiaRumba: Wszystkie kompresory tłokowe są dość głośne, tego się nie da przeskoczyć.kup najtańszy parkside plus pistolet do przedmuchiwania. Olejowy też nie jest zły, raz na 10 lat zmieniasz olej i tyle. Raz w sezonie wylewasz wodę z kotła i tyle
@FilipWWL: Olejowy byłby spoko, ale nie do zastosowań przedmuchiwania elektroniki, bardzo nie chciałbym drobinek olejowych, które dodatkowo wyłapują wilgoć z powietrza i przyklejają mi się do wnętrza komputera.
@adamssson Jeszcze łatwiej wydmuchać syf z trudno dostępnych miejsc, a następnie wciągnięcia go odkurzaczem. ( ͡°͜ʖ͡°)
Jakim cudem materiał wybuchowy rozdupcył szynę a praktycznie nie ruszył podkładu nie mówiąc o zrobieniu jakiegoś małego chociaż krateru w kamykach pod spodem?
Zamarzyło mi się mieć kompresor do zastosowań typowo domowo-warsztatowych, głównie z naciskiem na przedmuchiwanie trudno dostępnych miejsc z kurzu, w tym również komputera - oraz do czyszczenia, żeby sobie elegancko szybko wysprzątać łazienkę podpinając pianownice.
Wymagania:
a) Bezolejowy
b) Cena? Bo ja wiem? 600 zł - 1000 zł?
c) Cichość, bo będzie używana w pomieszczenie/ogrodzie, gdzie są somsiady ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisiaRumba: pokój najłatwiej posprzątać odkurzaczem
@adamssson Jeszcze łatwiej wydmuchać syf z trudno dostępnych miejsc, a następnie wciągnięcia go odkurzaczem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może od Stanley'a DST 101/8/6 FATMAX?