Wpis z mikrobloga

jakis materiał zamienny dla szkła hartowanego? myślałam nad plexi - ale bok obudowy na zatrzaski, najoptymalniej to filtr kurzowy do przycięcia ale buda ma rozmiar 440mm x 238mm x 450mm - więc musiałabym handlowac z krajem smoka.

Nie wiem, jakas inna siatka pierwotnie bez zastosowania do kompów, z oczkami ponizej 1 mm? Widzę siatkę tkaną ze stali nierdzewnej, ale mam pewne wątpliwosci co do przewodnictwa prądowego tego rozwiązania xD.

PS. nie r--------m szyby, ale czuje pewien niepokój xDD, za każdym razem gdy otwieram budę.

#pcmasterrace #komputery
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maniek50005: Nieeee. Nie chce mi się czekać. Chyba, że się coś zmieniło, a ja utknęłam w przeszłości

Zreszta nie oszukujmy się, pan Polak ma swój towar od pana Chinczyka ( ͡º ͜ʖ͡º). - więc jakbym chciała podejmować jakąś śmieszno-dziwaczną walkę, to trochę nadaremno xD.
  • Odpowiedz
@niesepomoc: Polecam takie filtry workowe tego typu ze średnicą oczek 100-400 mikronów, są mniejsze niż jeden milimetr, tyle ty chyba chcesz taki założyć, fragment tego filtra o podanych wymiarach na bok obudowy gdzie raczej przepływ powietrza nie jest istotny - byle kurzu nie przepuszczało.

To i chyba nawet ten 100 mikronów może być?
Nie wiem tylko skąd u mnie w pracy takie kupują, ale co jakiś czas korzystam i nie
  • Odpowiedz
  • 0
@maniek50005:

ty chyba chcesz taki założyć, fragment tego filtra o podanych wymiarach na bok obudowy gdzie raczej przepływ powietrza nie jest >istotny - byle kurzu nie przepuszczało.

tak tak - wywalić hartowane i na taśme magnetyczną filtr, ewentualnie na zwykłą taśmę dwustronną i elo, kompletnie wybombione w przepływ powietrza na boku obudowy, dlatego rownie dobrze mogłaby byc plexia. Ale tak jak pisałam, dziadostwo jest montowane na zatrzaski, więc byłby problem z
  • Odpowiedz
  • 0
@Gawith_Apricot: funkcjonalnosc > wygląd.

Tak jak pisalam, szkło jest na zatrzaski w dodatku aby je zdjąć podważasz jeden róg, więc siła się nie rozkłada równomiernie, otwieram bude często - nie chce się potem załamać widząc szklane puzzle lub co gorsza uszkodzone bebechy kompa. I żeby też sprawa była jasna - oczywiscie, ze nie stoi na płytkach i oczywiscie, ze odkładam szkło na miękkie ; P - ale wciąż, spokojniej sie
  • Odpowiedz
  • 0
@Gawith_Apricot:

To nie wiem na cholerę taką budę kupowałeś

Bo nie kosztowała tysiąca szekli, bo jest przestrzenna, spoko cable menagment, gruba blacha, dobre temperatury, dobry przeplyw powietrza, filtry kurzu, śledzie wykręcane i nie wygląda jak mokry sen gimnazjalisty - sposób montażu i demontażu szkła był mi obojętny, dopóki nie
  • Odpowiedz