Aktywne Wpisy

Dorciqch +154
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
wjtk123 +184
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz

Na codzień korzystam z MacBooka i sprawdza się genialnie do codziennego przeglądania internetu. Czasem zdarza mi się jednak grywać na moim drugim laptopie - HP envy z 2015 r - wyłącznie w jakieś stare gierki typu medieval 2 total war czy wiedźmin 2. Ostatnio naszła mnie ochota na zmianę drugiego komputera w związku z czym mam kilka pytań do znawców tematu. Budżet to maks ok 4000 zł
1. Jaki typ komputera wybrać? Stacjonarny, laptop czy all in one? Co wychodzi najkorzystniej (nie mam monitora, klawiatury, głośników).
2. Na jakie parametry zwrócić uwagę? Komputer ma mi służyć tylko do okazyjnego grania, ale miło gdyby obsłużył jakieś premierowe gry zapowiedziane na najbliższe lata - chodzi mi głównie o strategie jak total war, ale chciałbym też zagrać np w cities skylines 2 i cieszyć się płynnością rozgrywki. Raczej odpadają wszelkie gry typu call of duty, FIFA czy jakieś ściganki.
3. Czy sa dostępne jakieś ładne laptopy gamingowe? Tj nie wyglądające jakby projektował je 14 latek.
4. Czy są dostępne laptopy z jakąś minimalną pojemnością baterii? Komputer ma stać przez 99% czasu w mieszkaniu.
5. Miłym dodatkiem byłby ekran OLed z błyszczącą matrycą - zależy mi na dobrej jakości obrazu.
Jeśli komuś chciało sie to przeczytać i ma jakieś sugestie chętnie się nim przyjrze. Z góry dziękuję ☺️ (ʘ‿ʘ)
#komputery #laptopy #gaming #informatyka #windows #nvidia #intel #totalwar #morrowind #kiciochpyta
i nowe total wary w stylu warhammera już wymagania mają dosyć konkretne na wysokich ustawieniach w 1440p, a raczej nie planujesz kupować 24" FHD.
Za 4k kupiesz też laptop z RTX5050 czy RTX5060 nawet co pograsz w lepsze gry.
Jak coś https://techlords.pl/ranking-laptopow-listopad/