Zamówiłem jedna rzecz na Amazon US z dostawą do Polski. Przedmiot został zamówiony w poniedziałek z opcją ekspresowej wysyłki za co musiałem dopłacić 20USD. Aktualnie jest już środa, status pokazuje że zamówienie będzie u mnie we wtorek natomiast sam przedmiot nie został jeszcze nadany.
Czy to jest normalne i czekać? Czy jednak coś jest nie tak i pisać do nich aby zwracali kasę za ekspresową wysyłkę? Nigdy nie zamawiałem nic z USA, ale wydaje mi się, że generalnie to przesyłki docierają do Polski po 4-7 dniach? A z doświadczenia z Amazon EU, to paczki wychodziły maks do 24h
Support amazon mi napisał tylko, że tworzą przysłowiowy "ticket" na to i tyle ich było widać.
@ElementalX7 zdarzylo mi sie zamówić cos z Francji, nigdy nie nadane, strata czasu i zamrożony pieniądz na kilka tygodni. Zależy czy kupujesz od jakiegoś Johna (Janusza) czy od samego Amazon, to pewnie dojdzie
Czy to jest normalne i czekać? Czy jednak coś jest nie tak i pisać do nich aby zwracali kasę za ekspresową wysyłkę? Nigdy nie zamawiałem nic z USA, ale wydaje mi się, że generalnie to przesyłki docierają do Polski po 4-7 dniach? A z doświadczenia z Amazon EU, to paczki wychodziły maks do 24h
Support amazon mi napisał tylko, że tworzą przysłowiowy "ticket" na to i tyle ich było widać.
#amazon #prime #paczki #poczta #zamowienie #usa #ecommerce #allegro #dostawa