Aktywne Wpisy

Tyrande +338
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +85
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Jakie parametry powinien mieć MINIPC, aby dało się z niego korzystać przez dłuższy czas?
Jakie powinien mieć parametry?! RAM, procesor, peryferia, inne opcje i w ogóle jaka to jest obecnie rozsądna cena? Jaką markę wybrać?
PROCESOR: AMD czy Intel, jaka pamięć do tego, ile tej pamięci i jaki konkretnie procesor wybrać?
Lepiej kupić komputer bez systemu czy wybrać jednak Windows 11? Nie chcę się później męczyć ze znalezieniem i skonfigurowaniem systemu operacyjnego (Linux).
Do tego będzie potrzebny monitor, mysz i klawiatura. Monitor liczę około 1000 zł, a myszkę i klawiaturę jakieś 200-250 zł, więc koszty zaczynają się od około 1300-1500 zł.
Do tego trzeba znaleźć pudełeczko, które musi być w miarę szybkie i nowoczesne. Nie interesują mnie akceleratory, ale nie będzie mi przeszkadzało, jeżeli komputer będzie miał dodatkową kartę graficzną.
Jakie krzesło z oparciem jest w miarę wygodne, kompaktowe i wytrzymałe?
Może laptop albo tablet? Ja nie mam nawet pojęcia czego szukam. Gdybym chciał komputer do grania, znalazłbym bez problemu, jak potrzebowałbym do pracy z grafiką komputerową to też coś bym wybrał, a ja nawet nie wiem w jaki sposób i jak długo będę korzystał z tego komputera. Problem mnie przerósł. Gdybym miał 15 lat, to bez większego problemu bym znalazł coś dla siebie.
NIE CHCĘ TEŻ KUPIĆ SOBIE SKLEPU INTERNETOWEGO UDAJĄCEGO KOMPUTER, BO RACZEJ NIE BĘDĘ Z NIEGO KORZYSTAŁ.
źródło: Fotothek_df_n-11_0000385
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Będziesz mógł sobie wymienić też części z czasem
@Szala: Jakie konkretnie i po co? Nie chcę się bawić w skręcanie i rozkręcanie tej skrzyneczki po to aby dorzucić tam jakieś dodatkowe elementy. To i tak nie daje zbyt wiele.
Te skrzyneczki mają jakiś system operacyjny?
Ostatnio przeglądałem oferty i widziałem komputer z macOS, systemem Google, Windows 11 Pro
Jak wgrać system na nowy komputer bez systemu nie wiem. Chyba musiałbym
System instalujesz jaki chcesz, wystarczy pendrive: windows albo Linux. Jeśli kupujesz oryginalny system Windows box, to dostajesz go na pendrive.