Wpis z mikrobloga

via Android
  • 3
@danob99 mi nikt nic nie dał
To prywaciarze chcą wszystko za darmo
Pracownika ma wyszkolic państwo, stażyście nie należy się zapłata, "dlaczego on ma płacić za macierzyński" i tak dalej i tak dalej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@danob99 99% polskich piciembiorców to takie Janusze. Jesteście banda chciwych kanalii, świat byłby lepszy bez was
@Greensy wypraszam sobie, nie jestem konserwatysta, ich nienawidzę jeszcze bardziej
  • Odpowiedz
@Kotouak:

stażyście nie należy się zapłata,

Przychodzi studenciak co nic nie umie i trzeba go pilnować i uczyć aby nie porobił błędów, co stanowi stratę dla firmy, on ma stypendium z UP, to trzeba mu jeszcze
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mezomorfix za każdą pracę, czyli czas poświęcony firmie, należy się zapłata. Jak stażysta ma płacone z up, to ok, prywaciazowi się upiekło

Co do drugiego argumentu - jakoś ja używam produktów międzynarodowych marek. Od Polaczka jakoś nie kupuje. Pracować też - pracuje w międzynarodowym korpo. Chyba nie kumasz mojego przekazu - ja mam wąty do lokalnych pciembiorców Januszy. To ta hołota jest źródłem wyzysku (pracownik) i bylejakości (konsument). Nie jestem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mezomorfix a i sam ładnie napisałeś, jak wy szmaty, traktujecie ludzi.
Stażysta "przynosi straty dla firmy", ale zakup maszyn to już "inwestycja".
Gnijcie w piekle, gnoje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mezomorfix czyli najpierw się ugiales i poświęciłeś czas i godność, żeby potem odcinac kupony (nieduże z resztą, w porównaniu z kuponami "jaśnie państwa"). Tak też można, ale dla mnie to frajerstwo. Ja wolę od początku do końca być przeciętniakiem i dobrze mi z tym.
I nie każdy, kto sra na wyścig szczurów to 'nieuk'. Ale każdy, kto w tym wyścigu startuje to 'frajer'.
  • Odpowiedz
@Kotouak:

Ale każdy, kto w tym wyścigu startuje to 'frajer'.

Frajer bo poświęciłem kilka lat mojego życia by nie martwić się już nigdy o rachunki i pracę?
Dla mnie
  • Odpowiedz