Wpis z mikrobloga

jak świadczę usługi IT typu człowiek orkiestra i robię wszystko to lepiej mieć landingi/strony ofertowe dla wszystkich tych usług w 1 domenie czy lepiej to rozdzielić na kilka domen/marek i pogrupować mniej więcej te usługi?

w skrócie to mam jedną stronkę od lat, 0zł w seo wsadzone ale wypozycjonowała się tam gdzieś na kilka fraz na 1/2 stronie google i raz na jakiś czas ktoś tam wejdzie i wpadnie mi zlecenie. Teraz chciałbym dodać więcej landingów/stron ofert

i tak się zastanawiam czy robić to pod 1 domeną czy rozbić na 2/3. Kiedyś słyszałem że google woli bardziej wyspecjalizowane tematy na stronie a nie że nasrane milion tematów ale nie wiem jak to traktować bo nadal główna tematyka to IT i trochę biznesu. Chciałbym mieć strony ofertowe o programowaniu, cloud, ai, serwerach, domenach, szkoleniach, konsultacjach, tworzeniu stron itp itd.

czy może jeszcze jakoś lepiej to ogarnąć?

moim celem jest mieć źródło dodatkowych zleceń za kilka lat, a nie mieć teraz coś za chwilę na już

#seo #pozycjonowanie #marketing #webdev #stronywww
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sha128: Nowe domeny będziesz musiał budować od zera znowu w Google, a jak masz już jedną mocną to osobne landingi czy strony z ofertą pod daną usługę powinny się sprawniej indeksować
  • Odpowiedz
@sha128 jedna domena, LPki dla każdej usługi. Optymalizacja nawet z AI i linki wewnętrzne (łatwo do LPkow chcesz trafić i często) + może jakieś wpisy sponsorowane z zewnątrz
  • Odpowiedz