Wpis z mikrobloga

Brawa dla Xboxa za nabijanie się z fizycznych wydań gier, piękna reklama aby odchodzić od nich i kupić PS5 XD Microsoft wy zjeby, najpierw podnosić ceny, później nabijać się z gier z czasów, które tworzymy największe perełki. Tfu

#gry #xbox #gamepass #pcmasterrace
iErdo - Brawa dla Xboxa za nabijanie się z fizycznych wydań gier, piękna reklama aby ...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iErdo ciule i tyle. Spontaniczny zakup gier w fizycznym sklepie to moje jedne z najlepszych wspomnień. Całą powrotną drogę czytało się instrukcję, okładkę itd( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@iErdo: nie chcę psuć humoru, ale ps też nie będzie mesjaszem na jakiego liczysz w tej sprawie i to już tylko kwestia czasu. A teraz niepopularna opinia, bardzo dobrze się stało że wydania fizyczne zostały zastąpione cyfrowymi. Bardzo wygodne rozwiązanie dla deweloperów (szczególnie mniejszych) i dla graczy. Jedyne zło o jakie można się przyczepić, to że tylko gog udostępnia pliki instalacyjne działające bez drm i offline. Ale nie ma żadnych
  • Odpowiedz
@Rurt_Kussell: jako swego czasu kolekcjoner gier pudełkowych i fan pełnych półek... zgadzam się z Tobą. Większość pogonilem już czas jakiś temu, zostały mi jeszcze jakieś kolekcjonerki itd., ale połowy płytek po latach nie da się odpalić, a na dzisiejszym sprzęcie nawet nie ma na czym.
Tylko leżą na półkach i kurz zbierają, a jak już mam na półki w tym celu stawiać, to wolę modele, figurki własnoręcznie robione, czy LEGO.
  • Odpowiedz
  • 0
@qciek: trochę boli co mówisz, no ale jest w tym dużo racji niestety :/

Jeszcze są wydawnictwa, co wydają właśnie fajne kolekcjonerki, nawet nie chodzi już o płyty, tylko jakieś fajne gadżety z gier, soundtrack etc, ale to już ogromnie duża nisza, ja też połowę pudełek już wyprzedałem, tak samo steelbooków, które g---o daję, bo w idei są łądnym opakowaniem na płyty, tylko nie ma płyt, ale przykład PS5 @
  • Odpowiedz
@iErdo: no nie wiem czy taki nietrafiony. W sensie to tylko moje obserwacje i mogę się mylić co do przyszłości. Ale widzę co się dzieje z ich tytułami ekskuzywnymi, z tym że do ps5 pro napęd jest sprzedawany osobno. No kierunek jest raczej jasny, może nie w ps6, ale w ps7, zobaczymy. A nintendo też ma swoje za uszami oczywiście, jak wyłączenie całego sklepu 3ds i wii u, a te
  • Odpowiedz
bardzo dobrze się stało że wydania fizyczne zostały zastąpione cyfrowymi

@Rurt_Kussell : Genialnie się stało, cudownie. Dzięki temu nie możesz już kupić gry za 250zł, przejść i sprzedać za 200zł i finalnie wydać 50zł, tylko musisz wydać 250zł na cyfrę. Ja bym poszedł nawet dalej i powiedział, że cyfryzacja to najlepsze co spotkało graczy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iErdo: sprzedałem jakieś 400 pudełek, do tego NESa z cardidge'ami, Saturna i kilka innych artefaktów, bo brak mi miejsca. Mam n------e w głowie pod względem zbierania i jak wsiadam w jakiś próg, to sam staram się z tym walczyć. Modele do dziś składam, ale co jakiś czas leci reset, z LEGO trochę też, bo bym zasypał tym pół mieszkania. Serio, jak coś zbieram, to mi palma odbija. Nawet że snickersami
  • Odpowiedz
@Beeercik: ile ludzi tyle opinii. Ja jestem patient gamer więc ceny gier na premierę są dla mnie mało istotne. Za to mam kilkanaście płyt, które dobijają 20 lat i żadna z nich od dawna nie działa i już nigdy nie zadziała, albo przez zniszczenie, albo przez drm, który nie jest obsługiwany przez nowy system. Dlatego nie skupiam się na jednym aspekcie, a tak całościowo. Wolę taki instalator jaki serwuje mi
  • Odpowiedz
@iErdo oj nie płaczcie już..gaming się zmienił jak wszystko. Cyfryzacja to jedyna droga naprzód. To samo książki w Kindle, filmy na netflixie/zatoce itd. tak jest tak być musi i dobrze. Gamepass jest super ot przesadzili z cenami na szczęście wciąż można ogarnąć takiej ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz