Wpis z mikrobloga

30 lvl na karku i ostatnio mnie naszło ze znów bym do gierek wrócil.
Co byscie kupili? Laptopa do gier czy konsole?
Na plus lapka:
- i tak musze kupic nowego bo stary juz dogorywa
- cale zycie grałem na kompie, nigdy na konsoli
- laptop przenosny, moge zabrac ze sobą wszedzie
Z minusów wiadomo, to laptop, wiec nawet gamingowy wypada srednio
Myslałem nad konsolą tez, tu spoko bo na tv mozna grac, wygodniej itp, ale mam wrazenie ze gry sa w opór drogie, no i boje sie ze dlugo nie bede miec przyjemnosci grając na padzie zanim sie przyzwyczaje
Mysle ze max 5k bym chciał wydać na taka zachcianke
Slucham rabinów, jakies rzeczy których nie widze albo o ktorych nie wiem?
Robią nowe konsole ktore mają wbudowanego kinekta? Zona mi tu marudzi ze jak konsola to ona kinekta chce ale nie wiem czy takie są, nie znam sie
#gry #komputery
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@menzwykop: Laptopa, bo lubię głównie strategie. I poza tym istnieje mnóstwo fajnych starych gier, w które nie grałem. Nie celuję w nowości ze względu na ceny. Zawsze wolałem poczekać na obniżkę.
  • Odpowiedz
@menzwykop: Laptopa, bo po pierwsze jak i tak musisz sobie wymienić to połączenia przyjemnego z pożytecznym, a po drugie będziesz mógł sobie pykać też w starsze gry, gdzie na takiej konsoli będziesz ograniczony do jednej generacji, o ile nie wydadzą portów starszych gier na nowszą konsole.
  • Odpowiedz
  • 1
@Maly_Jasio: tez mam podobne podejscie, lubie stare gry, moze za klimat moze za nostalgie. Do tego mam jeszcze ponad 300 zł na steam które moge sobie wydac na cos jak bedą promki
  • Odpowiedz
@menzwykop: Kupowanie konsoli dla jednej gry jest bezsensu i to mówi osoba która gra w gta od pierwszej części. Poza tym nie wiemy kiedy nowe gta wyjdzie. Obczaj usługę streamingu gier, np geforcenow bo to może być najlepszą opcja dla ciebie. Czyli średni lapek do 3k do wszystkiego.
  • Odpowiedz
@menzwykop: albo laptop, albo do gier. Taki gejmingowy będzie miał baterie na 30 sekund, jak masz słabe nogi, to wygnie Ci kolana w 2 stronę, albo zrobi to, bo oddzieli Ci skórę od kości samym grzaniem. A na koniec i tak pokaże faka, bo wsparcie skończyło się 45 minut po zakupie, a modernizować się nie da.
Pudło dla mnie zawsze super, ale sam się noszę z zakupem konsoli, bo jestem
  • Odpowiedz
  • 0
@19216811: kupowania pudła w ogole nie rozwazam niestety, szkoda miejsca, nie zabiore nigdzie takze tu nie ma opcji.
A w sumie przez ostatnie 10 lat pykałem sobie na laptopie, ale mi umarł rok temu
  • Odpowiedz
@menzwykop laptopy do gier sa bez sensu bo krotko trzymaja na baterii i sie grzeja, sa ciezkie i maja ciezkie zasilacze wiec sa slabo przenosne. A znowu sa slabsze niz desktop w tej samej cenie. Jak dla mnie lapek to do pracy, lekki i przenosny a do gier to albo pc mocny albo konsola. A moze w streaming pojdziesz? Zawsze mozesz przetestowac jak masz dobre lacze
  • Odpowiedz