Wpis z mikrobloga

tragedią jest, że niektóre wykopki (zazwyczaj ze stażem >10lat) na serio nieironicznie przeklejają pod wpisy odpowiedzi które wypluł im chatgpt
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soothsayer: Korzystanie z narzędzi takich jak ChatGPT do generowania gotowych odpowiedzi niesie ze sobą znaczące korzyści, zwłaszcza w kontekście efektywności. ✅ Przede wszystkim, umożliwia to szybsze tworzenie treści i oszczędza cenny czas, który można przeznaczyć na inne zadania. Potrafi dostarczyć natychmiastowe propozycje tekstów, od e-maili po dłuższe artykuły, co jest nieocenione w sytuacjach wymagających szybkiej reakcji.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: Okej 😏 — oto kilka propozycji w sarkastycznym stylu Wykopu, możesz wybrać lub zmiksować:

1.

Tragedia to jest to, że niektóre wykopki od 10 lat piszą to samo i dalej myślą, że to autorska myśl. ChatGPT przynajmniej się czasem
  • Odpowiedz
@GrammarNazi: to na c--j komentujesz jak nie masz czasu komentować? xD To jest dopiero chore. Tylko daje to pole do popisu szurom, że nawet uargumentować nie umiesz, tylko AI ci musi retorykę stworzyć (nieważne czy to prawda czy nie).
  • Odpowiedz
@CzosenWan no właśnie dlatego komentuje, że ai za mnie wyjaśni te wszystkie szurskie bzdury ( ͡° ͜ʖ ͡°) samemu mi się nie chce, bo dezinformacja ma to do siebie, że żeby wyjaśnić jedno głupie zdanie trzeba napisać z 10 zdań. Poza tym nie jest tak, że ai pisze za mnie, tylko to ja piszę prompta, potem sprawdzam czy odpowiedź jest na temat i wklejam.
Rzadko to robię,
  • Odpowiedz
że ai za mnie wyjaśni te wszystkie szurskie bzdury

@GrammarNazi: ai da Ci taka odpowiedz jaka oczekujesz, dlatego korzystanie z niego w dyskusjach jest oraniem samego siebie (i latwo to wychwycic). 2025 rok ludzie dalej nie zdaja sobie sprawy ze wszelkie ai to takie google na sterydach
  • Odpowiedz
@Soothsayer i to ma być argument? Że odpowiedź jest z AI? Argumentem powinno być czy jest właściwa. AI ma taką zaletę że podaje już źródła; a przekonania wykopków pochodzą najczęściej z wpisów Bosaka czy Memcena albo innych opinii ekspertów jak Stanowski
  • Odpowiedz
@Soothsayer: Ja czasem przyklejam, kiedy nie chce mi się pisać, ale zawsze wtedy proszę o podanie linków do źródeł albo konfrontuję dane z innymi modelami, które proszę o wyłapanie błędów. Czasem idzie uzyskać fajną syntezę danego zagadnienia, ale to trzeba się tym pobawić, a nie liczyć naiwnie, że wszystko to prawda, a model tym razem na pewno podaje fakty, a nie halucynuje.

Sporo złego robią różne portale, które na masową
  • Odpowiedz
@okfmale

>że ai za mnie wyjaśni te wszystkie szurskie bzdury

@GrammarNazi: ai da Ci taka odpowiedz jaka oczekujesz, dlatego korzystanie z niego w dyskusjach jest oraniem samego siebie (i latwo to wychwycic). 2025 rok ludzie dalej nie zdaja sobie sprawy ze wszelkie ai to takie google
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw otóż to. Promptowanie nie jest proste dla wielu ludzi - bo nie wiedzą sami czego chcą i jakich informacji oczekują. Trzeba sprawdzać, prosić o źródła itp. Ai nie ma inwencji takiej jak człowiek i przede wszystkim "widzi" tyle ile mu przekażemy. Trzeba dać odpowiedni kontekst, jak najwięcej informacji i dokładnie opisać czego się oczekuje. Jak ktoś wpisze "daj dla mnie toto", to nie ma co się dziwić, że będzie rozczarowany
  • Odpowiedz
@GrammarNazi: ale o czym nie mam pojecia? chce by chat gpt potwierdzil szurskie teorie? zrobi to. chce by je mi obalil? zrobi to

z kalkulatora tak jak z chata gpt tez trzeba umiec korzystac
  • Odpowiedz