Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +75
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
mlody_sarmata_ +579
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Okazuje sie, ze mam dostep do swiatlowodu (wczesniej nie bylo mozliwosci) i chce teraz wziac w Netii. Obecnie mam podlaczony router po kablu miedzianym jak do kablowki - kabel leci pod listwami dolem, a w kilku miejscach gora przy suficie, az do otworu nad drzwiami w rogu i na klatke.
Jak to zorganizowac z monterem? Kilka dni wczesniej wyiagnac ten obecny kabel z pod listw i przy umawianiu powiedziec, aby mi swiatlowod podciagnal - tyle samo kabla co miedzianego, a potem pochowac w listwy? Chetnie to robia, gdy wczesniej zadeklaruje sie, ze chce, czy trzeba naciskac i pilnowac by nie popsuli?
Czy moze niech przewierci nowa dziure, a router gdzies zawiesic przy drzwiach wejsciowych na tasmie czy cos, a potem kupic jakis wzmacniacze, aby byl sygnal bez problemu i zapomniec o ciagnieciu kabla - tylko wi fi mnie interesuje.
#router #swiatlowod #swiatlowody #internet #netia #kiciochpyta #remontujzwykopem
@appmstt czytałem właśnie i niby można zginać. Inaczej nie da rady u mnie niestety.