Wpis z mikrobloga

Mircy mam pytanie.

Okazuje sie, ze mam dostep do swiatlowodu (wczesniej nie bylo mozliwosci) i chce teraz wziac w Netii. Obecnie mam podlaczony router po kablu miedzianym jak do kablowki - kabel leci pod listwami dolem, a w kilku miejscach gora przy suficie, az do otworu nad drzwiami w rogu i na klatke.

Jak to zorganizowac z monterem? Kilka dni wczesniej wyiagnac ten obecny kabel z pod listw i przy umawianiu powiedziec, aby mi swiatlowod podciagnal - tyle samo kabla co miedzianego, a potem pochowac w listwy? Chetnie to robia, gdy wczesniej zadeklaruje sie, ze chce, czy trzeba naciskac i pilnowac by nie popsuli?

Czy moze niech przewierci nowa dziure, a router gdzies zawiesic przy drzwiach wejsciowych na tasmie czy cos, a potem kupic jakis wzmacniacze, aby byl sygnal bez problemu i zapomniec o ciagnieciu kabla - tylko wi fi mnie interesuje.

#router #swiatlowod #swiatlowody #internet #netia #kiciochpyta #remontujzwykopem
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wcaleniepchamsiewmultikonto: Może niech ci ONT wstawi tam gdzie wchodzi światłowód do domu, a dalej już sobie we własnym zakresie zorganizujesz skrętkę i router + ap z 802.11 k/v/r żeby wifi dobrze działało. Żadnych wzmacniaczy i innego badziewia łączącego się przez wifi. Monter to raczej będzie chciał załatwić u ciebie sprawę minimalnym nakładem pracy wiec nie będzie ci przez pół domu ciągnął światła.
  • Odpowiedz